[vorige] - [weblog] - [volgende]
maandag
27 december 2004
Sam is zoek
09:04 uur

Het mistte hier gisteren vreselijk: zicht tot 50 meter, zoals ze dat dan zo mooi zeggen bij de verkeersinformatie.
Toen wij gistermorgen naar Oma J. gingen, volgde Sam ons zoals hij dat wel vaker doet. Pogingen om hem over te halen om terug te gaan, wilden weer niet baten. Sam volgde ons de hele Tollensstraat af, de hoek om tot op de Graafsebrug. Daar vond ik het te gevaarlijk voor hem. En ik besloot 'em een stukje terug te brengen. Daar had Sam helemaal geen zin in. Hij spoot de spoorkuil in, en na een klaaglijk mauwtje verdween hij in de mist. En sindsdien heb ik hem niet meer gezien. Wij kwamen gisteravond rond een uur of 7 thuis, maar Sam was nergens te bekennen. Ik rammelde met de brokjesbus, Lief stapte op de fiets en reed een rondje door de wijk, maar Sam liet zich niet zien. Zou hij boos zijn op ons, of zou er iets ergers zijn? Het bleef maar door mijn hoofd spoken en na een uur wakker te hebben gelegen in bed, stelde Lief voor om toch nog maar een keer door de wijk te lopen. De mist was opgeklaard, en sterren fonkelden ons vrolijk tegemoet. Ik riep en riep en keek en keek, maar geen Sam. Droevig ging ik terug naar bed.
Nu zul je misschien denken dat katten wel vaker een nachtje wegblijven, maar Sam niet. Sam gaat op z'n hoogst een uurtje aan de wandel, en als hij er dan niet in kan gaat hij voor de deur zitten of op ons overdekte balkon liggen wachten tot er iemand hem naar binnenlaat of thuiskomt. Als hij toevallig een nachtje buitenblijft, zit hij de volgende ochtend allang te wachten om naar binnen te mogen.
Het eerste wat ik deed toen ik een halfuurtje geleden wakker werd, was kijken of Sam zat te wachten: niks, noppes, nada.
Ik pakte de telefoon en belde de dierenambulance, ik werd doorverbonden naar de nachtdienst, maar daar werd me verteld dat hij gisteravond of vannacht in ieder geval niet was binnengebracht. Om half tien is de dagploeg terug en kan ik bellen (of kijken, ze zitten hier vlakachter) of hij gisteren is binnen gebracht.
T. is verdrietig, want hij denkt dat Sam boos is omdat hij niet mee mocht naar Oma J. Ik hoop het, ik hoop het toch zo. Maar eerlijk gezegd ben ik bang dat hij gisteren, in die dikke, dikke mist, tegen een auto of een trein is aangelopen...


[update 10.25 uur] Net weer even een rondje gelopen. Roepen, zoeken, kijken. Op gegeven moment liep er een rode kat achter me aan. Ik dacht dat het Sam was, maar toen hij dichterbij kwam, zag ik dat hij dikker was en een minder wit op zijn borst had. Ik had het niet meer. Ik heb ondertussen de Dierenambulance en Amivedi ingelicht. Als hij vanavond nog niet terug is, komt zijn beschrijving a.s. woensdag in het plaatselijke sufferdje. Ik zou niet weten wat ik op dit moment nog meer zou kunnen doen.


Cynthia [www]
Och jee, ik ga met je mee hopen! Sterkte!
27-12-2004, 09.17 uur
Solly [www]
*fingers crossed*
27-12-2004, 10.22 uur
Lidewy [www]
Hopen dat Sam snel terug is, sterkte!
27-12-2004, 10.55 uur
Jolie [www]
Ohjee, hopelijk zit hij ergens binnen, bij mensen die hem als ze de advertentie zien, bij jullie terugbrengen..
27-12-2004, 11.10 uur
KrijnOnline [e-mail] [www]
He bah, wat ontzettend vervelend. Ik zou niet weten waar ik het zou moeten zoeken als mijn boenders iets zou gebeuren!

Ik zit in ieder geval te duimen voor je!
27-12-2004, 11.26 uur
Branwen [www]
He gatsie. Ik hoop ook dat Sam snel naar huis komt.
27-12-2004, 12.27 uur
Mannie [www]
Lullig is zoiets altijd. Wij hadden eens een kat die ook de hort op ging, een jaar later zat ze weer binnen om wat te eten en te zien of alles goed was met ons denk ik, want na een uur vertrok ze weer.
27-12-2004, 13.51 uur
bareuh [www]
klote. ronduit. succes gien!
27-12-2004, 14.14 uur
carin [www]
He bah, wat naar! Ik duim hier met je mee dat Sam gauw weer terug komt...
27-12-2004, 17.04 uur
Noviomagum [www]
Ik heb hem helaas niet gezien, maar ik zal mijn ogen openhouden! Succes met zoeken!
28-12-2004, 22.24 uur
roy [e-mail] [www]
Een gedragen trui neerlegen op plek van verlies.(of zijn eigen kleedje.) met een handje brokjes
6-8 uur later terugkomen.

Deze truc werkt bij veel honden namelijk.
Succes
29-12-2004, 11.45 uur
Moniekie [www]
hé bah. Ik hoop van afstand dat ie snel terug is!!
30-12-2004, 20.58 uur