[vorige] - [weblog] - [volgende]
vrijdag
24 december 2004
Een kerstverhaal
08:58 uur
Het was de zomer van 1987 toen ik G leerde kennen.
Hij was het vriendje van mijn vriendin A en samen met mijn toenmalige lief P waren we een kwartet dat veel met elkaar optrok. Die vriendschap werd nog versterkt toen A een kamer kreeg boven het huis waar wij woonden. Maar na drie jaar gingen G en A uit elkaar en verloren we elkaar enigszins uit het oog totdat P een baan kreeg waar -oh, toeval- G ook bleek te werken. P en ik waren ondertussen op elkaar uitgekeken maar woonden nog in dezelfde wijk en gingen naar dezelfde kroeg. Een mooie diepe vriendschap kwam er voor de romantische gevoelens in de plaats.
De jaren gleden voorbij en we leefden ons leven. Mijn 29e verjaardag besloot ik uitgebreid te vieren in het kleine huiscafé waar ik ondertussen op de zaterdagen als vrijwilliger werkte. Op de gastenlijst stonden uiteraard ook P, A, en G en toen hij binnenstapte leek het wel of ik hem voor het eerst zag. Ik meende echter dat het de sfeer van de avond was, de alcohol of wat dan ook en besteedde er verder geen aandacht aan.

In de zomer van 1994 zocht ik een baan nadat ik een omscholing tot management assistente met succes had afgerond. De organisatie waar P en G allebei nog steeds werkten zocht iemand om het secretarieel team te versterken en zo werden onze levens opnieuw met elkaar verweven, al werkte G op een andere vestiging. Al snel was het gewoonte op om vrijdagavond de kroeg in te gaan met een clubje waarvan ook P en G deel uitmaakten en op een avond merkte ik het... ik was verliefd. Op G! Hoe was het mogelijk dat je verliefd wordt op iemand die je al 7 jaar kent? Ik was radeloos, want de kans dat zo'n liefde wederzijds is, is miniem.

En toen werd het kerstmis en gaf 'de baas' een kerstfeest en waar alle andere feestjes altijd de hele meute aanwezig was, waren alleen G en ik op het feestje aanwezig. We besloten na een paar uurtjes het feest te verlaten en we fietsten door de winterkou naar de stad: ik tegen zijn warme rug. In de loop van de avond werd het langzaam maar zeker duidelijk dat ook hij meer voelde dan alleen vriendschap en hij bleef slapen. Nou ja... slapen...
De volgende ochtend vertrok hij, om een paar uur later weer voor mijn neus te staan. Vanaf dat moment is hij gebleven en nooit meer weggegaan. Hij werd mijn Lief en vandaag is hij dat precies 10 jaar!


Cynthia [www]
Gefeliciteerd voor jullie beidjes!
24-12-2004, 09.14 uur
Gooly [www]
Als "gemaakt voor elkaar" bestaat, dan is dit het :-)
Fijne kerstdagen voor jullie.
24-12-2004, 09.20 uur
Downer [www]
Wat kun je dat mooi vertellen... gefeliciteerd !
Fijne kerstdagen!
24-12-2004, 10.41 uur
Rowan [www]
mooi geschreven!
24-12-2004, 12.08 uur
Klaas [e-mail]
dat er toch nog romantiek bestaat
tijdens de kerstdagen
fijne kerst
24-12-2004, 14.33 uur
cockie [www]
Snif... ;-) Gefeliciteerd saam!
24-12-2004, 16.38 uur
JoG [www]
Grote glimlach! Mooi verhaal.
Nogmaals gefeliciteerd :-)
24-12-2004, 17.31 uur
Branwen [www]
Prachtig! Gefeliciteerd!
24-12-2004, 21.25 uur