[vorige] - [weblog] - [volgende]
woensdag
22 december 2004
Voetbalrechten
19:46 uur
Ze zijn eruit: de uitzendrechten voor de samenvattingen van de eredivisie gaan naar de meest-betalende. Wie had iets anders verwacht? Sinds de commercialisering van het voetbal gaat het immers niet meer om het spelletje, maar om de knikkers. Mijn zegen hebben ze: laten ze het spelletje vooral nog meer kapot maken.
"Het hart is uit Studio Sport getrokken", aldus Evert ten Napel. Wat een onzin. Het heette immers geen Studio Voetbal, maar Studio Sport, maar aan andere sporten behalve het miljonairsspelletje wordt nauwelijks aandacht besteed, op uitzondering van het schaatsen na.
Aangezien Studio Sport een programma is van een publieke omroeporganisatie lijkt het me niet meer dan logisch dat een dergelijk programma juist die sporten laat zien die niet al te veel aandacht krijgen. Neem bijvoorbeeld het basketbal in Nederland: ziet u daar ooit meer dan een paar flitsen van op tv? Hockey, volleybal, korfbal (een hollanders sport bestaat bijna niet), er zijn er nog veel meer te bedenken die domweg meer aandacht verdienen dan ze nu krijgen. En aangezien Studio Sport vandaag 32 miljoen euro (!!!) heeft uitgespaard, kunnen die mooi aan andere 'rechten' worden uitgegeven.
Studio Sport heeft geen hart verloren: het heeft een nieuw hart gekregen. Nu moeten de programmamakers alleen nog even laten zien dat ze dat hart net zo goed aan het werk krijgen als het oude...

[Link: Studio Sport]


Marvel [www]
Ben het helemaal met je eens. Meer van de 'mindere' sporten. Met 32 miljoen kun je nog eens ergens een deur intrappen.
22-12-2004, 21.14 uur
Eric [www]
Aan andere rechten? Aan fatsoenlijk Nederlands drama! Daar is al jaren geen geld voor. En áls er geld voor is past het niet in de programmering van zo'n netcoördinatordodo...
22-12-2004, 21.51 uur
missgien [www]
@Eric: Iedere afdeling heeft zo zijn budget, dat van Studio Sport heeft 32 miljoen over. Ik denk niet dat die dat zo 1-2-3 kunnen overdragen aan een andere afdeling.
En wat dacht je van Het Glazen Huis... als dat geen drama is, dan weet ik het niet meer ;-)
23-12-2004, 07.14 uur
Marvel [www]
Als ze nou eens de rechten opkopen van mooie festivals als Glastonbury en Roskilde en die integraal uitzenden?
23-12-2004, 13.22 uur
missgien [www]
Als Studio Sport: dat zal wel opmerkelijk zijn!
23-12-2004, 14.20 uur