[vorige] - [weblog] - [volgende]
maandag
20 december 2004
Terug naar de 18e eeuw
09:33 uur
Als het aan de werkgevers ligt gaan we met ons allen terug naar de 18e eeuw: zij zijn de baas en wij hebben maar te werken. Althans het lijkt die kant op te gaan als je het artikel in De Gelderlander leest. (Login: missgien@xs4all.nl / Pasw: missgien)
De Heren Werkgevers (ooit wel eens een vrouw tussen al die strakke pakken zien zitten?) hebben nu als "harde aanbeveling" voor de komende CAO-onderhandeling de betaling van het ziektegeld in twijfel op de tocht gezet. De Heren Werkgevers vinden dat ze voortaan niet meer tot 100% hoeven te betalen, zelfs niet in het eerste jaar waarin iemand ziek wordt. En dat staat haaks op het sociaal akkoord van begin november.
De bonden zijn woedend en beloven "grote oorlog in de bedrijven" als de werkgevers hieraan vasthouden.

Dat kan nog een warme winter gaan worden... misschien moet Nederland gewoon eens een week volledig plat worden gelegd, zodat de werkgevers zich weer realiseren wie er nu eigenlijk het werk doen!


Marvel [www]
Ik trok vamorgen de krant uit de bus en las ook dit bericht. Ik kon mijn ogen niet geloven! Mijn werkgever betaalt de eerste ziektedag niet, waarvan ik altijd heb gezegd dat dat juist meer ziekte betekent, want iedereen blijft dus juist langer dan een dag thuis. Tot nu toe heb ik nog nooit iemand na een dag weer op het werk terug gezien.
20-12-2004, 13.30 uur