[vorige] - [weblog] - [volgende]
zondag
19 december 2004
Ritsma verliest zijn 'cool'
20:10 uur
Rintje Ritsma is vanmiddag boos weggelopen voor de microfoon en camera van NOS Studio Sport. De reden: men vroeg hem wanneer hij ging stoppen met wedstrijdschaatsen.
Een onterechte vraag is het echter niet: Ritsma behoort, met zijn 34 jaren, tot de absolute oude garde. Hoewel hij zich vanmiddag nog op de 7e plaats wist te vestigen, is het verschil tussen hem en de nieuwbakken Nederlands Kampioen maar liefst 16 jaar. Maar Ritsma wil zich niets laten aanpraten en kon het niet nalaten om Henk Gemser, de ongekroonde coach-koning van het Nederlandse schaatsen, een sneer te geven: "Bepaalt Henk Gemser dat ik moet stoppen? Die zit in de studio op zijn stoel zit en doet verder niets!"
Ritsma wordt een oude zeur en een chagrijn. Bovendien kan hij allang niet meer mee met de jonkies... dus Ritsma: wanneer stop je nu eindelijk eens een keer?

[Zie ook: Woedende Ritsma kan 'stoppen' niet meer horen]


Han [www]
Ik begrijp heel goed dat ie boos is weggelopen. Al sinds het begin van dit seizoen wordt ie lastig gevallen met de vraag wanneer ie nou gaat stoppen.

En inderdaad... Hij bepaald helemaal zelf wanneer ie stopt
20-12-2004, 07.49 uur
missgien [www]
Aan de andere kant kun je zo'n vraag natuurlijk verwachten als je veruit de oudste langebaan-schaatser van het land bent. Ik vond het een zwaar overdreven reactie.
20-12-2004, 08.34 uur