[vorige] - [weblog] - [volgende]
zondag
19 december 2004
O, gottogot
10:31 uur
Na roze, gele en oranje armbandjes is er nu een "Doe-Je-Ding-Ring". Nee, ik maak geen grapje: het is echt waar.
De ring is een idee van de Viva en is sinds gisteren via hun website te bestellen. De ring komt samen met een kleine opdracht. Die lopen uiteen van 'geef drie mensen een welgemeend compliment' en 'meld je aan als donor bij een bloedbank'.
De opbrengst van de ringen gaat naar oneMen, wéér een nieuwe hulporganisatie. Dat alleen is al reden genoeg om er geen te kopen, want al die verschillende organisaties kosten een vermogen aan overheadkosten, waardoor het geld niet terecht komt waar het hoort, maar zijn weg terug vindt naar de portemonnees van hen die het echt niet nodig hebben.

Wordt u ook zo ziek van al die armbandjes en ringen? Het wachten is op een ketting die je vanzelf wurgt als je niet genoeg weggeeft...


Bas [www]
oneMen bestaat al wat langer, hoewel relatief nieuw. Maar ik ga geen ring kopen. Ik heb ook geen gele, roze of oranje armbandjes. Ik ben tenslotte geen kerstboom. Het is gewoon een hype. 'Kijk mij eens trendy wezen' in plaats van 'ik ben begaan met...', dat gevoel krijg ik steeds bij mensen die die dingen dragen.
Ik doe dus niet mee met die onzin.
19-12-2004, 12.06 uur
Neneh
Ik ben er heel erg allergisch voor ;-)
19-12-2004, 14.45 uur
Jolie [www]
Het plaatje doet me denken aan zo'n kippen- of duivenring ;-)

Bovendien is het helemaal niet gewaagd, als "statement." Het is een soort meedrijven op het sentiment van de dag. Of ben ik nu veel te negatief?
19-12-2004, 15.16 uur
Downer [www]
Jammer dat alles gelijk zo'n hype wordt. Ik heb mijn gele bandje een half jaar gedragen, om de reden waarvoor het was bedoeld. In het ziekenhuis moest het uit en dat blijft het nu ook.
19-12-2004, 22.48 uur