[vorige] - [weblog] - [volgende]
zondag
19 december 2004
Oud wijf
09:41 uur
Het is gebeurd. Het is zo ver: ik ben definitief een oud wijf.
Kijk, het zit zo. Bareuh! heeft haar lijstje favo-nummers van het afgelopen jaar online gezet en... ik ken ze niet! Althans het merendeel zou ze net zo goed uit haar duim gezogen kunnen hebben, want mij komen ze onbekend voor.
Niet allemaal, zo heb ik zijdelings wel eens gehoord van N*E*R*D en natuurlijk zijn de Beasty Boys mij wel bekend maar de rest?
Zo zag ik "The Blues Explosion" staan: dat kwam bekend voor. Maar toen bedacht ik mij ineens dat het "The Jon Spencer Blues Explosion" was waar ik aan dacht waarvan ik in Roosje een aantal geweldig spetterende concerten heb gezien. Een beetje rondneuzen op internet doet mij realiseren dat het inderdaad dezelfde band moet zijn.
Tjonge... ik ken er wel drie!

Kortom: ik ben er helemaal uit, uit de popmuziek. Concerten bezoek ik nauwelijks meer, als ik nieuwe CD's koop, dan zijn ze meestal van oude bekenden, hetzelfde geldt voor DVD's.
Ziet u nu: ik ben een oud wijf.


Rowan [www]
ik heb de libertines op c.d uit bareuh's lijstje.
19-12-2004, 11.42 uur
Jolie [www]
Oei ;-) Ik ben ook een oud wijf.

Hier staat alleen Radio Octaaf op (voormalig piraat, nu kabel A'dam.) Maar ik zou ook *niet* weten hoe ik die namen moest kennen. Dan moet je anno nu eerst uitvinden welke DJ wr draait, dan wt 'ie draait, en met veel geluk weet je dan de naam van een band die je aanstaat 8-)
Ik kom dus nooit meer verder dan "Klinkt goed, gn idee hoe het heet" ;-)
19-12-2004, 15.27 uur
missgien [www]
@Jolie: welcome to the club! :-)
19-12-2004, 17.48 uur
Gooly [www]
Ik herken het, ik ben ook al een tijdje definitief een ouwe lul. Mijn meest recente concert was Rush in de Ahoy' (oktober), die ik voor het eerst in 1979 live heb gezien. Zelfs de klassieke muziek komt hier steeds vaker voor de dag, evenals Zappa (maar voor mij ook klassieke muziek). Helaas heb ik rond deze tijd van het jaar ook nog eens last van het feit dat ik ondertussen anti peristaltische neigingen krijg van nummers als "Bohemian Rhapsody", "Stairway to heaven" en "Child in time", die weer elke top 100, 1000, 500 sieren. Gelukkig zijn er zo af en toe ook nog de kleine kadootjes, de kleine ontdekkingen. Zoals afgelopen week nog Maaya Sakamoto.
Ik ben er ook helemaal uit, en ach, ik vind het eigenlijk wel prima ook :-)
20-12-2004, 06.14 uur
missgien [www]
@Gooly: ik zit nu zo'n beetje tussen de ontkennings- en acceptatiefase in. Maar ik heb nog een paar maanden voordat ik de 40 raak... ;-)
20-12-2004, 08.36 uur
Jolie [www]
@MissGien Jaa ;-) ik heb ook nog een paar maanden voor die 'verrekte vier..' ;-)
20-12-2004, 10.33 uur