[vorige] - [weblog] - [volgende]
zaterdag
18 december 2004
Medijuana
12:56 uur

Meerderheid VS steunt gebruik mediwiet
Bijna driekwart van de oudere Amerikanen is voorstander van het legaliseren van marihuana voor medicinale toepassingen. Dat blijkt uit een peiling van Amerika's grootste advocatengroep voor ouderen, de AARP. Meer dan de helft van de ondervraagden zei te geloven dat marihuana als medicijn nuttig kan zijn. Een meerderheid is het er ook over eens dat de drug verslavend is. "Het gebruik van medicinale wiet is van toepassing op veel oudere Amerikanen die baat hebben bij het gebruik van cannabis", oordeelt een woordvoerder van AARP. Van de ruim 1700 volwassenen die door AARP werden ondervraagd, gaf dertig procent aan wel eens wiet gerookt te hebben. In totaal 72 procent is van mening dat het gebruik van medicinale cannabis toegestaan moet worden als dat door een arts wordt aanbevolen.
Opvallend is dat van mensen ouder dan zeventig jaar 69 procent het gebruik van medicinale wiet steunt, maar dat minder dan de helft van deze groep ook gelooft dat dit medische voordelen heeft. In de leeftijdscategorie van 45 tot 49 jaar is dat geloof met zeventig procent een stuk sterker. Het zijn ook voornamelijk oudere Amerikanen die van mening zijn dat cannabis verslavend is: 83 procent tegen 61 procent onder de groep 45-49-jarigen.
De regering van president George Bush is fel tegenstander van het gebruik van marihuana voor medicinale toepassingen. Volgens Bush zou dat drugsbestrijdingsprogramma's ondermijnen. Bovendien vreest hij dat wiet die voor medische doeleinden wordt gekweekt op de illegale markt terechtkomt. [Bron: Nieuws.nl]