[vorige] - [weblog] - [volgende]
vrijdag
17 december 2004
VN afgeluisterd
11:33 uur
Afluisterapparaat gevonden bij VN
In het kantoor van de Verenigde Naties in Geneve is een afluisterapparaat gevonden. Dat heeft de Zwitserse televisiezender TSR donderdag gemeld. De VN hebben het bericht bevestigd.
Het apparaat, waarschijnlijk van Russische of Oost-Europese makelij, werd in de herfst van dit jaar ontdekt tijdens de renovatie van een belangrijke vergaderzaal, de zogenoemde Franse salon.
Woordvoerster Marie Heuze van de VN in Genhve zei dat het om een geavanceerd apparaat ging. In de Franse salon houdt het hoofd van de VN in Genhve, Sergej Ordzjonikidze, elke woensdag een telefonische vergadering met VN-secretaris-generaal Kofi Annan. Ook staatshoofden, ministers en delegatieleiders maken gebruik van de zaal.
De VN zijn er naar eigen zeggen nog niet achter wie het apparaat in de vergaderzaal heeft geplaatst. Het apparaat moet volgens deskundigen drie of vier jaar geleden zijn gemaakt. [Bron: nu.nl]


Gooly
Er valt niet veel te klikken op "klik hier" ;-)
Maar vorig jaar is er toch ook al afluisterapparatuur gevonden / afluister praktijken aan het licht gekomen (daar wil ik van af zijn) Die hele VN mag van mij morgen opgeheven worden overigens.
17-12-2004, 13.34 uur
missgien [www]
'Klik hier' is verwijderd!
Wat betreft de opheffing van de VN, daar gaat het nu niet over.
17-12-2004, 13.43 uur
Gooly
Nee, maar daarom heb ik er nog wel een mening over.
17-12-2004, 16.34 uur