[vorige] - [weblog] - [volgende]
maandag
13 december 2004
Museum
10:34 uur
In augustus van dit jaar werd Boscastle (UK) door een overstroming getroffen, de beelden ervan zijn de hele wereld over gegaan. Ook de in het plaatsje gevestigde heksenmuseum: the Museum of Witchcraft werd daardoor getroffen en de eerste beelden gaven geen goed vooruitzicht.
De curator van het museum zag zijn collectie weggespoeld of onder water staan en verwachtte niet dat het ooit nog goed zou komen. Maar uit de hele wereld kwam hulp, in de vorm van nieuwe museumstukken en in de vorm van donaties die het mogelijk maakten om het museum schoon te maken en waar nodig te renoveren. Op haar website is te zien en te lezen hoe de afgelopen maanden is gewerkt om het museum weer toonbaar en open te krijgen.

Bij BBC Breakfast zag ik er vanmorgen een item over, een redelijk goed item. Alleen de afsluiting vond ik wat minder, er werd gezegd dat "de duivel goed voor de zijnen zorgt". Als de mensen van de BBC nu ook eens een kijkje hadden genomen in het museum en zich hadden verdiept in de hekserij hadden ze zo'n domme fout niet gemaakt: de duivel heeft helemaal niets met hekserij te maken.


Henriette [www]
het lijkt me in ieder geval wel een apart museum
13-12-2004, 17.17 uur
Renesmurf [www]
Zo`n eindzin is jammer, daar is niet over nagedacht.
13-12-2004, 23.08 uur
marion [www]
Ja !!, dat viel mij ook op inderdaad !...
Ik ben overigens erg onder de indruk van de veerkracht van de mensen in dat dorp, bijna alles ziet er weer uit als voor de overstroming...
14-12-2004, 21.07 uur