[vorige] - [weblog] - [volgende]
zondag
12 december 2004
Een grote schande!
17:06 uur
130 miljoen voor terrorismebestrijding
Het kabinet trekt naar verwachting ongeveer 130 miljoen euro uit voor terrorismebestrijding. Dat heeft minister Zalm van FinanciŽn zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof.
Een fors deel gaat naar de uitbreiding van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Zalms inschatting is dat de dienst hiervoor ongeveer vijfhonderd extra medewerkers kan inzetten. Vrijdag beslist het kabinet over het voorstel van Zalm, zijn collega Remkes (Binnenlandse Zaken) en minister Donner (Justitie).
Na de moord op Theo van Gogh, begin november, bleek al dat het kabinet de AIVD, politie en justitie meer geld wilden geven om meer potentiŽle terrorismeverdachten in de gaten te kunnen houden en hun onderzoeken verder te intensiveren. Het was alleen nog niet duidelijk om hoeveel geld het ging. [Bron: ANP]

Aan alle kanten wordt er dik bezuinigd: de ziektekostenpremies vliegen bij iedereen door het plafond, maar ons excuus voor een regering presteert het wel om 130 miljoen vrij te maken voor het najagen van een spookbeeld.
Hartelijk gefeliciteerd! Big Brother wordt nu definitief in gang gezet!