[vorige] - [weblog] - [volgende]
zaterdag
11 december 2004
Weerstand tegen megacontract overheid en Microsoft
16:12 uur
In een brief aan het kabinet hebben 23 maatschappelijke organisaties en bedrijven hun bezorgdheid geuit over exclusieve onderhandelingen van de overheid met Microsoft. Ze noemen het dubieus dat het contract dat een waarde van 147 miljoen euro zou hebben, niet openbaar is aanbesteed.
Overheidsdiensten en enkele gemeenten zouden op het punt staan een contract af te sluiten voor de levering van programmatuur voor 245.000 werkplekken. Verder zijn de onderhandelingen strijdig met een motie die de Tweede Kamer twee jaar geleden unaniem heeft aangenomen.
De regering moet concentraties in de softwaremarkt tegengaan en gebruik maken van zogenoemde open source software, oordeelde de Kamer destijds. Naar aanleiding van berichten in de vakpers hebben SP, D66, PvdA en GroenLinks afgelopen week vragen gesteld aan de regering.
Automatiseringsgids
De betrokken ministeries willen in afwachting van de antwoorden het bestaan van de geheime onderhandelingen met Microsoft niet bevestigen. De Automatisering Gids meldde een week geleden dat het contract voor vijf jaar gaat gelden. WebWereld publiceerde vrijdag een brief waarin de Vereniging van Nederlandse Gemeenten haar leden om deelname aan het project vraagt om de kosten te kunnen drukken.
Onder meer de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom, de Consumentenbond, Internet Society Nederland, Nederland Kennisland en Stichting NLnet hebben de open brief ondertekend. [Bron: ANP]


Renesmurf [www]
De tijd dat computerlui gewoon hun gang konden gaan is reeds voorbij, gelukkig.
11-12-2004, 17.20 uur
Frozen [www]
Ik zie JP al achter een linux doos zitten hehe volgens mij snapt ie windows nog nie eens ;)
12-12-2004, 12.03 uur