[vorige] - [weblog] - [volgende]
maandag
06 december 2004
John de Mol - Studio Sport: 1-0
09:56 uur
John de Mol heeft de uitzendrechten voor de voetbalwedstrijden in de eredivisie verworven door een bedrag van 40 miljoen euro op tafel te leggen (sommigen zeggen 36, blijft belachelijk veel). Studio Sport heeft dus achter het net gevist, heeft gegokt en heeft verloren.
Na een jarenlange dominantie waar het de wedstrijden van Neerlands hoogste divisies betrof, moest Studio Sport een aantal jaar geleden al de uitzendingen van de eerste divisie overhandigen aan SBS6, nu gaat dus ook de eredivisie naar de commerciëlen.
En dat is goed want dan kan Studio Sport eens gaan doen wat ze eigenlijk zou al die jaren had moeten doen: sport laten zien. Veel sport, verschillende soorten sport, onbekende sporten, unieke sporten.
Want zoals ze van Studio Sport op hun eigen website schrijven: 40 uitzendingen per week, 20 uur televisie met louter sport, Studio Sport. En nu kan al die tijd worden besteed aan sporten die niet (zo)veel aandacht krijgen. Want daar is de publieke omroep toch voor bedoeld: om dat in beeld te brengen wat anders niet in beeld zou worden gebracht?