[vorige] - [weblog] - [volgende]
zondag
05 december 2004
"Reclaim your mailbox"
09:03 uur

Mozilla lanceert testversie e-mailprogramma
Nog geen maand na de lancering van webbrowser Firefox 1.0, komt Mozilla met een testversie van e-mailprogramma Thunderbird. De concurrent voor Microsofts Outlook Express beheert niet alleen e-mail, maar ondersteunt ook RSS-feeds en is uitgerust met spamfilters. [Meer bij nu.nl]

In de tijd dat ik gedwongen was met Outlook te werken, omdat het op mijn werk het standaardprogramma was, heb ik een enorme afkeer van het programma gekregen: het programma runde mij in plaats van dat ik het programma runde!
Al jaren gebruik ik Eudora voor mijn mail, de pro-versie met reclame want ik vertik het om te betalen voor internetsoftware, en daar ben ik best tevreden over. Echter Thunderbird heb ik nooit goed kunnen bekijken en beoordelen, ik geloof dat de tijd daarvoor gekomen is...

[Reclaim your mailbox!]


Frozen [www]
Ik ben sinds kort van eudora afgestapt, niet omdat het niet beviel ofzo hoor, want het is een prima pakket. Maar wou ook wat anders en gebruik nu dus the bat, da's ook een fijn proggie
05-12-2004, 09.46 uur
Geertrude
Thunderbird is goed! Wij gebruiken het al een tijdje en het werkt prima. Goeie filters, junk mail control, echt een aanrader!
05-12-2004, 10.38 uur
Gooly [www]
Ik heb Thunderbird al een maandje of wat op mijn andere PC draaien, waar ik op zich niet zoveel mee mail, maar het draait prima. Alhoewel tot op heden Eudora me beter bevalt.
05-12-2004, 14.28 uur
matthijs [www]
Die RSS-functie stelt niet zo veel voor, maar afgezien daarvan is Thunderbird met gemak het prettigste Windows-programma voor e-mail om mee te werken. Hij is bijvoorbeeld heel erg snel met grote mailarchieven, hij gaat verstandig met html-mail om (geen plaatjes en andere externe bestanden ophalen tenzij je daar expliciet toestemming voor geeft) en er zit een fantastisch spam-filter ingebouwd.

Het is wel een beetje een zwaar programma, zoals alles uit de Mozilla-stal, maar als je een beetje een redelijke computer hebt, zul je daar geen last van hebben.

Eigenlijk is het enige dat ik er aan mis een antiword-achtig filter waarmee je de inhoud van Word-documenten rechtstreeks in je mailprogramma kunt bekijken. Wat dat betreft blijft mutt superieur ;-)
05-12-2004, 14.29 uur
Renesmurf [www]
Ik ben al blij dat ik het standaard spul gebruik!
05-12-2004, 15.35 uur
Cynthia [www]
Het standaard mailprogramma van de mac vind ik net iets fijner dan thunderbird. Ik mis daar toch nog bepaalde dingen in die ik nu wel heb. Kan het zo niet meteen benoemen, maar heb het een poos terug al geprobeerd. misschien dat een latere versie wel bevalt, wie weet...
05-12-2004, 21.07 uur
Bas [www]
Ik heb Thunderbird nu op mn laptop draaien en bevalt uitstekend. Op mn andere comp daait nu een lekker onbekend programma. Waar ik voor betaald heb ooit (en nu niet meer ontwikkeld wordt). Dat bevalt ook erg goed en groot voordeel is dat er geen virussen voor geschreven worden :-)
05-12-2004, 21.26 uur
missgien [www]
Ik heb 'em gisteren ge-installeerd, maar kon er toen niet echt goed naar kijken. Vandaag haal ik mijn mail met Thunderbird op en begin te ontdekken hoe het filteren en de junkmail werken.
Maar hoe zit het met die spamfilter?? Want die doet zijn werk nog niet: moet ik die zelf ergens activeren?
06-12-2004, 11.21 uur