[vorige] - [weblog] - [volgende]
vrijdag
03 december 2004
Dichter des Vaderlands
09:20 uur
De verkiezingen voor een nieuwe Dichter des Vaderlands gaan vrijdag van start. In boekhandel Donner in Rotterdam zal de Rotterdamse columniste Carrie de eerste stem uitbrengen. Tot 2 januari kan via internet en organisator NRC Handelsblad gestemd worden op de opvolger van Gerrit Komrij. Op 26 januari wordt de winnaar bekend in een speciale tv-uitzending van de NPS.
Komrij legde dit jaar zijn taken als nationale dichter neer. De Dichter des Vaderlands mag zelf weten hoe hij zijn taken invult, maar doorgaans schrijft hij gedichten op belangrijke historische momenten. Zo moest Komrij opdraven toen Prins Claus overleed en toen Pim Fortuyn werd vermoord. Nadat Gerrit Komrij zijn functie had neergelegd, werden zijn taken op interimbasis overgenomen door Simon Vinkenoog. [Bron: nieuws.nl]

[Link: Website Dichter des Vaderlands, alwaar vanaf maandag gestemd kan worden]


Cynthia [www]
Pfff, dat valt niet mee als Dichter des Vaderlands. Als er veel blijde momenten zijn... Maar de afgeleopen jaren is het alleen maar moord en doodslag. Daar wordt je ook niet vrolijker van!
03-12-2004, 09.59 uur
Jolie [www]
Tjeempie wat schrikken.. wat een slechte site :-) Alle tekst is een image ipv tekst, dat kan Google niet lezen: en garandeert minder bezoekers :-(
Ik kan ook informatie over allerlei dichters niet vinden :-(

Maargoed... hopelijk komen er toch fans van verschillende dichters! Willem Jan Otten lijkt me heel geschikt voor deze tijd :) Maar Vinkenoog deed het ook goed (en was m'n 1e favoriet op m'n 15e ;))
03-12-2004, 11.53 uur