[vorige] - [weblog] - [volgende]
donderdag
02 december 2004
Verbod op vervolg "Submission" geŽist
11:56 uur
Advocaat R. Moszkowicz eist namens een aantal islamitische cliŽnten een verbod op het uitbrengen van een vervolg op de film Submission van VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali en de vermoorde filmmaker Theo van Gogh. Vorige week werd bekend dat de VVD-politica werkt aan een vervolg op Submission.
Ook willen deze moslims dat de rechter Hirsi Ali verbiedt om zich voortaan nog kwetsend, grievend of godslasterlijk uit te laten over de islam. Deze film van haar en Van Gogh ging over de mishandeling van moslimvrouwen. Het thema van het tweede deel van Submission is de manier waarop volgens Hirsi Ali de islam het individu onderdrukt.
Het kort geding waarin het verbod wordt gevraagd, wordt naar verwachting bij de rechtbank in Den Haag behandeld, zegt Moszkowicz. Dat was volgens hem de laatste bekende woon- en verblijfplaats van Hirsi Ali. Een datum is nog niet bekend. [Bron: ANP]

Wat een onzin, zeg! Dan hadden films als "Last Temptation of Christ" en "The Passion of Christ" ook verboden moeten worden, want die zijn ook kwetsend voor hele groepen Christenen. Of al die films waarin heksen worden afgeschilderd als lelijke oude gemene typetjes. Dit is een typisch geval van doorslaan!
Je mag toch aannemen dat een Moszkowicz wel weet dat films onder vrijheid van meningsuiting vallen?