[vorige] - [weblog] - [volgende]
woensdag
01 december 2004
Kapotte ketel
11:19 uur
Onze combi-ketel lekt, hij lekt heel erg: we moeten om de dag de ketel bijvullen en dat is toch echt teveel van het goede. Vanmorgen, ik stond net met mijn haren in de sop onder de douche, stopte hij er ineens mee. Lief probeerde 'em nog bij te vullen, maar hij wilde echt niet meer.
Na een uurtje kregen we 'em weer aan de praat, maar toch willen we nu zo snel mogelijk een monteur erbij. Bellen dus...
Eerst het nummer van Warmte Garant gebeld, want die hebben de ketel geleverd. We wisten echter al dat ze failliet waren, maar je weet maar nooit of zo'n nummer wordt doorgeschakeld. Helaas... dat bleek niet het geval.
Nuon dan maar: eerst een gratis nummer waarna we worden doorverwezen naar een 0900-nummer. Weer een doorschakeling, nu naar een bedrijf in Duiven. Die kunnen ons niet helpen en zij verwijzen ons naar "een bedrijf in de regio Nijmegen": kijkt u maar in de Gouden Gids. (Ja, dat hadden we zelf ook wel kunnen bedenken).
Via Internet zoek ik naar bedrijven die onze ketel installeren en het levert drie telefoonnummers op: de eerste weet ons te vertellen dat er een speciaal nummer is voor storingen: de Energie Service.
En nu is het - na 6 telefoontjes - is het raak: vanmiddag tussen 12 en 5 komt er een monteur. Naar de kosten hebben we maar niet gevraagd... dat zien we later wel weer.