[vorige] - [weblog] - [volgende]
vrijdag
26 november 2004
Zelfmeten
11:01 uur
Na gisteren de tweede en -voorlopig- laatste cursusdag te hebben gehad van de Zelfprikcursus van de Trombosedienst, moest ik er vanmorgen voor het eerst 'voor het echie' aan.
Gisteren vertelde de trombosedienst-arts ons over hoe stolling werkt, wat voor invloed eten heeft op de dikte van je bloed (wat wordt uitgedruk in INR), over andere medicatie (zo kwam ik erachter dat er geen enkele reden is waarom ik de pil niet meer zou mogen gebruiken) en over de invloed van bepaalde vitaminen. Ik vond het allemaal erg interessant.

Zojuist heb ik mezelf dus voor het eerst geprikt om een uitslag te kunnen doorgeven. Het prikken ging goed en de INR is ook binnen mijn parameters, dus ik ben tevreden. Gelukkig is ook bij de trombosedienst het digitale tijdperk ingetreden, dus ik kon mijn uitslag gewoon even mailen.

Over drie maanden, als onze eerste periode erop zit en alles is soepel verlopen, krijgen we de laatste les van de cursus: zelf doseren. Nu moet ik mijn uitslag nog opsturen, maar dan leer ik hoe ik zelf mijn doses voor de komende week kan gaan bepalen. Ook hoef ik vanaf heden nog maar 1 keer per 3 maanden naar de trombosedienst toe om daar de gegevens uit mijn controle-aparaatje te laten halen.