[vorige] - [weblog] - [volgende]
zaterdag
20 november 2004
Godslastering -2-
11:53 uur
Okee, okee, ik heb me er een poos buiten gehouden, maar nu wordt het me te gortig. Met een verwijzing naar Jolie (17 nov.) wil ik me er ook mee gaan bemoeien. Jolie heeft -heel terecht- opgemerkt dat de een zijn godslastering de ander zijn belijdenis kan zijn.
Voor mij, bijvoorbeeld, is de verkrachting van Moeder Natuur -zoals deze dagelijks plaatsvind- een 'gods'lastering! Vele anderen wijzen naar hun voorhoofd en vinden mijn denkbeelden niet van deze wereld. Maar waarom zou mijn godsbeeld minder waard zijn dan dat van een Christen, een Moslim of een Jood? Joden zien God als een eenling, Christenen hebben hem 'gesplitst' in drieën: de Vader, de Zoon en de Geest en voor Moslims is Mohammed een soort van heilige waarmee je niet spot terwijl hij voor ieder ander niets meer of minder is dan een mens die een religie heeft opgestart (in mijn ogen: een zij-splitsing heeft gemaakt na het Christendom).
Na jarenlang in nl.religie te hebben verbleven is het mij duidelijk dat menigeen van mening is dat God en Allah de enige goden is die je zou kunnen belasteren, niets is natuurlijk minder waar!

Dus, mijnheer Donner, als u die godslastering inderdaad strafbaar wilt stellen: begint u dan alstublieft met het beboeten (of beter nog: sluiten) van alle vervuilende fabrieken die Moeder Natuur langzamerhand kapot maken? Dan praten we weer verder...


Branwen [www]
Amen!
20-11-2004, 18.35 uur
Jolie [www]
Dankje Gien, voor de verwijzing :-)

Ja,ik ben (ook, toch? :)) van een nogal orthodoxe achtergrond, en ervaar meer intolerantie vanuit gelovigen voor mijn vermeende ongelovigheid, dan ik ongelovigen intolerant zie doen tegen gelovigen :-)

Terwijl ik het heel religieus vind om respect voor de Natuur te hebben. Misschien wel religieuzer dan de hypocrisie in de kerken. En mensen die denken dat dat wel meevalt: orthodoxe christenen _zijn_ in staat tot geweld, ook publiekelijk, om andersgelovigen het zwijgen op te leggen.

Zoiets heb ik nog nooit een ongelovige zien doen.

Als Donner dat Artikel 147 "afstoft" zou ik er heel graag een voetnoot bij zien dat Vrijheid van Godsdienst evengoed Vrijheid van "Goddeloosheid" inhoudt, en Respect voor "God" begint bij "Respect voor Zijn Schepping en Schepsels."
21-11-2004, 16.12 uur