[vorige] - [weblog] - [volgende]
zaterdag
20 november 2004
Kuise 'Barbie'
09:56 uur
Barbie heeft concurrentie gekregen van Razanne, een pop die vooral is bedoeld voor moslim-kinderen. Razanne mist de wulpse rondingen en het decolletÚ van haar Amerikaanse evenknie. Ze draagt geen minirok, laag uitgesneden shirt of bikini, maar een burka. Razanne mist de wulpse rondingen en het decolletÚ van haar Amerikaanse evenknie. Ze draagt geen minirok, laag uitgesneden shirt of bikini, maar een burka.
De alternatieve Barbie verovert in Engeland in ras tempo de harten van moslimmeiden. Jonge moslima's Ún hun ouders lopen met haar weg.
Barbie hoeft zich niet bedreigd te voelen. Razanne probeert immers niet te concurreren met haar sex-appeal. De moslimpop heeft een weinig flatteuze borstomvang die ze bovendien bedekt als ze buiten komt.
Ze heeft volgens de makers het lijf van een kind, maar de aspiraties van een vrouw, waarmee moslimmeisjes zich kunnen vereenzelvigen. Zo is er een Razanne voor 'binnen en buiten', de standaardpop met kambaar haar en make-up die met twee verschillende uitrustingen wordt geleverd: een gebloemde jurk die ze thuis kan dragen en een burka en traditionele jas voor buiten.
Verder is er de scholier, padvindster en lerares. Dokter Razanne en astronaut Razanne liggen op de tekentafel. En zeker niet onbelangrijk ze bidt op vaste tijden op haar eigen gebedskleedje.

[Razanne]