[vorige] - [weblog] - [volgende]
donderdag
18 november 2004
Doodnormaal
10:46 uur
RTL4 komt met een serie reportages over de dood, onder het mom van: "doodgaan is doodnormaal". En al ben ik over het algemeen geen fan van de programma's op RTL4, vanwege het feit dat de omroep aandacht besteed aan het normaal-zijn van de dood, wil ik er aandacht aan besteden.
Bekende Nederlanders blikken in de achtdelige serie vooruit op hun dood en hun uitvaart. Men vertelt hoe men wil worden begraven. Anderen geven antwoord op de vraag hoe zij het liefst herinnerd willen worden. Daarnaast is het programma ook informatief. Doodnormaal laat in reportages zien wat de mogelijkheden op uitvaartgebied zijn en hoeveel het kost. Verder komen de kistenmaker, de koetsier en de aflegger aan het woord.

Voor mij is de dood geen einde: het is een nieuw begin. Een nieuwe kans om de cirkel des levens nogmaals te volbrengen. De dood brengt natuurlijk verdriet bij de achterblijvers, maar als die zich realiseren dat het geen einde is, kan dat het verdriet ook verminderen.


Frozen [www]
Als we maar niet extremistishe moslims worden, zijn we net weer opgestaan kunnen we onzelf alweer opblazen, dat zet geen zoden aan de dijk natuurlijk ;).
18-11-2004, 12.15 uur