[vorige] - [weblog] - [volgende]
woensdag
17 november 2004
Angst overwint gezond verstand
18:10 uur
Maar liefst twee-derde van de Nederlandse bevolking heeft er geen problemen mee privacy in te leveren voor 'veiligheid'. Dat blijkt het dit artikel. Ik schrik daarvan, want wie garandeert dat de nieuwe maatregelen ooit nog worden teruggedraaid.
Mijns inziens duikt de politiek heel handig op de angst die onder de Nederlandse bevolking leeft en weet zo haar macht te vergroten. Door aan te dringen op het inleveren van privacy om vooral toch veilig in Nederland te kunnen wonen, worden de angstgevoelens niet verminderd maar aangewakkerd. En zo kan men doorgaan tot er helemaal geen sprake meer is van privacy.
We worden al dagelijks talloze malen gefilmd zonder dat we daar erg in hebben, er worden hier in Nederland jaarlijks meer telefoons afgetapt dan de VS en nog is het niet genoeg? Wat willen ze? Een camera in iedere woonkamer, zodat Big Brother geen tv-serie meer is maar bittere realiteit?


Sannet [www]
Sja, zo gaat dat. Amerikaanse toestanden. Ik wil geen meer privacy inleveren. Hoewel dat ook een wassen neus is, vrees ik. "Privacy".
17-11-2004, 18.20 uur
Bareuh [www]
veel mensen hebben al een webcam ... hehehe

nee, efkes zonder dollen. Ik vind een inval zonder concrete dreiging echt een vette inbreuk op mn privacy. Bij een inval maken ze er ook een zooitje van en opruimen ho maar.
17-11-2004, 18.40 uur
Jolie
Of wat dacht je van toevallig tegelijk met een crimineel langs een camera lopen? Of hem ook nog aanspreken dat zijn schoenveter los is, of zoiets. Bewijs dan maar eens dat het toeval is :-)

Als ik t me goed herinner, heb ik ooit een theorie gedumpt dat dat over 100 jaar zou gaan leiden tot een complete overkill aan "loggen" van al onze handelingen: om Zelf maar vast bewijs te verzamelen, voor het geval justitie met foutief bewijs aan komt zetten.
17-11-2004, 19.55 uur
missgien [www]
@Jolie: over 100 jaar pas? Wat ben jij heerlijk optimistisch!
17-11-2004, 22.26 uur
Jolie [www]
:-)
hihi
18-11-2004, 10.22 uur