[vorige] - [weblog] - [volgende]
zondag
14 november 2004
Deckers valt door de mand
09:10 uur
'Daphne Deckers misleidt met lolly'
De Consumentenbond is boos op Daphne Deckers. De bond vindt dat zij haar status als bekende Nederlander en schrijfster van opvoedingsboeken misbruikt om Chupa Chups aan te prijzen.
In het spotje vertelt Deckers dat deze lolly's vruchtvlees bevatten en daarmee vergelijkbaar zijn met fruit. "Zomaar snoepen dat doen wij niet. Bij ons is het fruit!" aldus Deckers in het spotje. Volgens de schijfster zit er ècht vruchtvlees in de lolly’s, en bovendien geen vet.
De Consumentenbond: “Er zit maar drie procent vruchtvlees in. En de lolly's bevatten dan weliswaar geen vet, maar wel maar liefst 82 procent suiker, wat je lichaam uiteindelijk wel weer omzet in vet." [meer bij planet]

---
Vet fout dusch, Daphne, net zoals Micheline onlangs nog schreef.


henriette [www]
Ik denk dat de mensen, die gelijk naar de winkel rennen, als Daphne Dekkers suggereert dat Chupa Chups fruit zijn, niet meer te redden zijn. Volgens mij is dat dezelfde club, waarin de gedachtegang heerst, dat chocolade onder melkprodukten valt en voedzaam persé gezond is. Zij tuimelen ook wel in een andere valkuil.
14-11-2004, 09.30 uur
Jolie
Hmm.. en van tandbederf heeft Daphne zeker ook nog nooit gehoord ;-(
14-11-2004, 13.19 uur
Renesmurf [www]
Reclame is altijd een leugen, ze doet het gewoon voor het geld.
14-11-2004, 14.03 uur
Branwen [www]
En chupa rotzooi probeert weer de mens te misleiden, volgens mij hebben ze daar een jaar of 2 geleden ook al voor op hun donder gehad (van het voedingscentrum geloof ik). Ze hebben er niets van geleerd. En wie gaat dat weer recht breien?
15-11-2004, 20.21 uur
missgien [www]
In die vorige reclame beweerden ze dat suiker goed zou zijn voor je hersenontwikkeling, wat natuurlijk grote kolder is.
Ook deze reclame -met Daphne- zal op termijn van tv verdwijnen: er worden namelijk dingen beweerd die je, op z'n zachts gezegd, 'onzin' zou kunnen noemen.
20-11-2004, 10.17 uur