missgien.log
Zoeken

Nederlandse Amerikanen
09 november 2004, 07:46 uur
Na de moord op Theo van Gogh vindt de Nederlandse bevolking alle middelen geoorloofd om moslimextremisten aan te pakken. Nederlanders geven daarvoor zonder morren hun privacy op en er klinkt een ongekend harde roep om ingrijpen. De overheid mag hierbij eigen wetten overtreden. 40 procent hoopt dat moslims zich niet meer thuis voelen in Nederland. Kamerlid Hirsi Ali moet haar toon tegenover moslims niet matigen, vindt een meerderheid (56 procent). [Bron: De Gelderlander]

Dit is de trieste opsomming van een volk dat zo gewend is aan de overkant van de plas af te kijken hoe 'big brother' het allemaal doet en het domweg na-aapt. Zijn Nederlanders apen geworden, niet meer dan kopiŽn van de maatschappij die ons behalve voorspoed ook vervuiling en individualisering bracht?
Ik had toch gehoopt dat 'we' hier wijzer zouden zijn, dat 'we' WOII te kort achter ons hadden liggen om maatregelen die groepen beperken in hun bewegingsvrijheid te willen tolereren. Niets is minder waar: Nederlanders zouden zo hun have en goed (of in dit geval hun privacy en bewegingsvrijheid) opgeven.
En om het allemaal nog erger te maken, is er nu ook nog een of andere militante moslimgroepering die Nederland gaat bestoken met aanslagen, althans dat zeggen ze. En waarom? Omdat een stelletje ongelooflijke sukkels moskeeën bekladden en scholen opblazen en het vuurtje zo nog even lekker opstoken.


Sannet [www]
Niet dat de geschiedenis zich gaat herhalen. Dat zal toch niet?
09 november 2004, 08.32 uur
Blauw Oog [e-mail] [www]
Ik ben tegen moord, tegen geweld en tegen vernieling en bekladding. En juist om al die dingen tegen te gaan, vind ik het goed als mensen eens wat minder gingen hechten aan hun privacy. Sterker nog, ik vind dat iedereen de plicht heeft om een stukje privacy op te geven om de criminaliteit, vanuit welke hoek dan ook, beter te kunnen bestrijden.
09 november 2004, 10.05 uur
missgien [www]
Met een dergelijke houding geef je toe aan de crimineel! En iedereen gilt zo hard dat we nooit moeten toegeven aan terroristen, in leveren van privacy is ook toegeven aan terroristen. Dat is zelfs de ergste vorm van terrorisme omdat het leidt tot terrorisme van het volk. want denk maar niet dat die privacy-maatregelen worden teruggedraaid zodra de dreiging weg is.
09 november 2004, 10.19 uur