missgien.log
Zoeken

Rampweek
04 november 2004, 12:06 uur
Het begint behoorlijk op een rampweek te lijken:
2 november: Theo van Gogh vermoord
3 november: Bush herkozen
4 november: Arafat in coma


Kaat [www]
Oepd dat laatste daar ben ik het niet mee eens. Arafat is het slechtse wat de palestijnen is overkomen en is een absolute tiran. Hoop dat ze na zijn dood een echte democratie kunnen krijgen.
04 november 2004, 16.06 uur
missgien [www]
Zolang er geen opvolger is aangewezen is de kans dat de Palestijnen onderling gaan knokken erg groot. Daarom is het in coma raken van Arafat erg gevaarlijk!
Een tiran zou ik hem overigens niet noemen. De omstandigheden hebben hem soms gedwongen om radicale maatregelen te nemen. Maar wat wil je als een stelletje westerlingen zomaar je land binnenvallen en het claimen?
En wat die "echte democratie" betreft, moet je eens zien wat ons dat heeft gebracht in de VS: een oorlogzuchtige idioot die nog vier jaar mag spelen met zijn soldaatjes. Fijn! Heel fijn!
Zolang Israel delen van Palestina bezet houdt, kan daar geen vrede zijn en dus ook geen democratische staat.
04 november 2004, 18.01 uur
heldje
Dus een democratie is slecht? Heeft u enige alternatieven? En om Arafat nu een slachtoffer te noemen gaat me errug ver. Tiran mag je hem best noemen.
05 november 2004, 14.26 uur
missgien [www]
@Heldje: democratie is -wat mij betreft- de minst slechte staatsvorm. Democratie betekent 'het volk regeert', maar dat is natuurlijk onzin. Bij een democratie is het altijd nog zo dat de *meerderheid* regeert. En de meerderheid heeft over het algemeen weinig oog voor minderheden... :(

Als Arafat echt een tiran zou zijn voor zijn volk, zouden ze nu niet massaal rouwen/hopen op zijn genezing.
06 november 2004, 07.45 uur