missgien.log
Zoeken

De Brief
03 november 2004, 17:27 uur
De brief is geanalyseerd en nu mogen we het allemaal weten: religieus motief moord Van Gogh Niet dat het me verbaast, ik had alleen anders gehoopt. Helaas.

"[...] op het lichaam van de regisseur een brief achtergelaten met teksten waarin wordt opgeroepen tot de islamitische heilige oorlog. Zelf droeg hij een afscheidsbrief bij zich.
Beide teksten worden beschouwd als aanwijzingen voor het vermoeden dat de man handelde vanuit een radicaal-islamitische achtergrond. Betrokkenen bij het onderzoek hebben dat vanochtend bevestigd. Het openbaar ministerie in Amsterdam wilde vanochtend geen mededelingen doen over de aard en de inhoud van beide brieven." [NRC]

Ook heeft Ayaan Hirsi Ali van zich laten horen, in dit artikel dat eveneens in NRC verscheen:
"[...] omdat Nederland opnieuw zijn onschuld kwijt is, een onschuld waar Theo het exponent van was. De aanval op Amerika en Spanje werd weggerationaliseerd als iets wat daar kan gebeuren, niet hier. Theo's na´viteit was niet dat het hier niet kon gebeuren, maar dat het hem niet kon gebeuren. Hij zei: 'Ik ben de dorpsgek, die doen ze niets. Wees jij voorzichtig, jij bent de afvallige vrouw.'"


Neneh [www]
laat ik ook anders gehoopt hebben........
03 november 2004, 20.15 uur