missgien.log
Zoeken

OM in beroep tegen vrijspraak Erik O.
29 oktober 2004, 12:41 uur
Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van marinier Erik O. Het OM maakt dat volgens het NOS Journaal vrijdag officieel bekend. De militaire raadkamer van de rechtbank in Arnhem sprak de marinier vrij van het doodschieten van een plunderaar in Irak in december vorig jaar. Het OM had een half jaar voorwaardelijke militaire detentie en een taakstraf van 240 uur tegen hem geŽist. [Lees verder bij nu.nl]

Dit vind ik echt van de gekke: die officier maakt er (kennelijk) een zooitje van, kan niet hebben dat hij een zaak verliest en nu moet die Eric O. al die ellende opnieuw doormaken. Een ieder die hier regelmatig komt, weet ik dat niet bepaald een fan ben van het leger. Niettemin vind ik dat Eric O. zo onderhand genoeg gepest is. Ik hoop dan ook dat de rechtbank een hoger beroep afwijst.
Zijn ze nu helemaal bescheten, daar bij het OM?


bareuh [www]
miss, ik heb zo'n 6 jaar geleden bij het OM gewerkt (zowel bij een parket als bij het college van PG) en je zult je niet verbazen als ik zeg dat het hier om 'de mannetjes' draait ipv de feiten.
29 oktober 2004, 14.33 uur
missgien [www]
Dat blijkt, Bareuh, dat bljkt!
29 oktober 2004, 15.43 uur
Gooly [www]
Je kunt voor militaire inzet elders zijn, of je kunt er tegen zijn, maar als je dan militairen stuurt, doe het dan ook goed, en ga niet zo halfjes lopen doen. Als je mensen met een wapen naar een andere plek stuurt, moet je niet raar opkijken als ermee geschoten wordt.
Een soldaat veroordelen omdat hij geschoten heeft, dat is een loodgieter veroordelen omdat hij een kraan gerepareerd heeft.
29 oktober 2004, 21.33 uur