missgien.log
Zoeken

Vaticaan laakt Europese grondwet
29 oktober 2004, 12:28 uur
Het Vaticaan heeft vrijdag de nieuwe Europese grondwet fel bekritiseerd. Volgens de topdiplomaat van de Rooms-Katholieke Kerk gaat de constitutie gebukt onder antichristelijke vooroordelen en culturele kortzichtigheid.
Kardinaal Giovanni Lajolo, de 'minister van Buitenlandse Zaken' van Vaticaanstad, betreurde in de krant La Stampa het ontbreken van een verwijzing naar de christelijke wortels van Europa. Het Vaticaan heeft lang gelobbyd voor een verwijzing naar het christendom in de inleiding van de grondwet. [Bron: nu.nl]

"Het ontbreken van een verwijzing naar de christelijke wortels van Europa". Ik ben er blij om dat die niet in de grondwet van Europa zijn opgenomen. Scheiding van staat (unie) en kerk lijkt me evident voor het slagen van deze enorme onderneming (waar ik sowieso al mijn vraagtekens bij heb).
De Kerk heeft in Europa (en daarbuiten) een hoop ellende veroorzaakt, en als het goed is zullen alle Europeaantjes daarover leren in hun geschiedenislessen. Wat mij betreft is dat voldoende verwijzing naar christelijke worstels. Uittrekken, dat onkruit, met wortel en al!


Branwen [www]
Afgezien van de scheiding van staat en kerk (ben ik erg voor!) zijn de wortels van Europa helemaal niet christelijk. Dus laat ze ff lekker de bla krijgen daar in het Vaticaan (en eens lekker een geschiedenis boek lezen).
29 oktober 2004, 13.10 uur
bareuh [www]
Ik vier deze overwinning met een dikke joint ... op naar fase 2
29 oktober 2004, 20.09 uur