missgien.log
Zoeken

School viert geen Halloween uit respect voor heksen
24 oktober 2004, 11:06 uur
Er zullen dit jaar geen Halloweenfeestjes worden gehouden op één school in de staat Washington.
De woordvoerster voor Puyallup School District, Karen Hanson, vertelt dat de schoolleiding zich heeft verdiept in de geschiedenis van Halloween en kwam tot de conclusie dat er andere dingen belangrijker zijn dan een verkleedfeest, vooral omdat de oorsprong van het feest in de hekserij ligt.
Volgens een TV-station in Seattle zijn er drie redenen voor de afgelasting van Halloween:
- het feest neemt tijd in beslag die beter besteed kan worden aan lesgeven
- een aantal families kunnen zich de aanschaf van kostuums niet veroorloven
- het feest zou heksen en andere pagans kunnen beledigen. Hanson zei dat de school een aantal klachten heeft gehad van Wicca-aanhangers, die beledigd zijn door de manier waarop Halloween wordt gevierd. De school is van mening dat het haar taak is om respect bij te brengen voor andere religies en rekening te houden met de gevoelens van een ander. Hanson benadrukt dat geen enkel lid van de Wicca-gemeenschap aan de school heeft gevraagd om Halloween niet te vieren, maar ze hebben wel duidelijk gemaakt dat ze het erg onaangenaam vinden om te worden geassocieerd met het eeuwenoude beeld van de heks-met-puntneus-en-bezem. Deze beelden geven geen evenwichtig beeld van de Wicca-gemeenschap weer en de schoolleiding heeft dit ter harte genomen.
Kinderen die toch in kostuum naar school komen worden naar huis gestuurd. Sommige ouders zullen misschien boos worden, enkelen zijn van plan om maandag te gaan protesteren bij de school. [Bron: News Channel 10]

[update 15.25 uur] Eigenlijk vind ik dat ze die kinderen gewoon lekker moeten laten feesten, maar bijv. een geschiedenisles wijden aan de oorsprong van Halloween en de gekerstende versie (Allerzielen). Dan heb je pas echt respect voor andermans religie, dit leidt alleen maar tot meer onbegrip.


Frozen [www]
Ach wat heeft het met respect te maken denk ik dan. Als ze zo gaan beginnen is toch het eind zoek lijkt me
24 oktober 2004, 19.39 uur