missgien.log
Zoeken

Hoezo Aso?
22 oktober 2004, 09:10 uur
Een artikel in de Gelderlander, waarnaar ik niet heb gelinkt, laat weer eens zien in hoeverre mensen zich vereenzelvigen met hun stuk blik. In het artikel maakt een inwoner van Nijmegen zich boos omdat hij zou worden uitgemaakt voor 'aso'. Meneer leest niet goed, of meneer is dom: zijn auto wordt uitgemaakt voor asociaal, niet hijzelf.

Maar misschien geldt het voor automobilisten sterker dan voor fietsers: je bent wat je rijdt...?


slonzebons [e-mail]
Missgien leest zlf niet helemaal goed,... of hij/zij begrijpt niet goed.
Asobak betekent 'bak van een aso', of 'bak voor een aso'.
Hoe dan ook; de eigenaar van de asobak wordt door de term op zijn minst geassocieerd met het 'aso' zijn.
En meneer mag daar best een beetje door beledigd zijn...

Ik heb het artikel niet gelezen en sterker nog, ik ben zlf een beetje bevooroordeeld t.o.v. asobakbezitters in het algemeen, maar neem het toch op voor 'meneer. ' En wel hierom:
En van mijn beste vrienden heeft wel zo'n asobak maar is absoluut geen aso. Gegarandeerd niet.
Het overkoepelend probleem lijkt mij weer het grote probleem van Nederland: alles moet geregeld worden en iedereen is overtuigd van zijn 100% staande gelijk! Alleen is (mijn persoonlijke ruwe schatting) 70% veroorzaker van overlast en beseft absoluut niet dat hij dat is. Enkel beseft hij dat hij overlast ondervindt,... en is niet in staat om een 'veroorzaker'op redelijke en opbouwende wijze op zijn gedrag aan te spreken. Nee REGELTJES moeten er zijn voor dat rapalje!
Maar zelf zitten we op twee centimeter van onze voorganger en functioneert onze richting aanwijzer uitsluitend als signaal om op te zouten zodat WIJ er langs kunnen!

Ik denk dat het inmiddels wel te laat is om dit verstikkende geregel te stoppen of er een andere oplossing voor te vinden.
Ik zou het zelf niet weten maar onthou mezelf wl van meningen die anderen onterecht beperken kunnen.

Zo weet ik dat mijn vriend met de asobak het ding alleen maar Nijmegen mee in neemt als dit echt niet anders kan; hij is namelijk verstandig... Het zou vervelend zijn als hij zijn duurbetaalde auto (die trouwens ook wl echt terrein ziet maar dit is zijn eigen zaak. Hier zijn ook wel weer mensen tegen. Misschien moeten daar meer regels voor komen?) niet meer kon gebruiken in Nijmegen aangezien de goeden weer onder de kwaden moeten lijden.
22 oktober 2004, 14.34 uur
missgien [www]
Nee! Aso-bak betekent: een asociale bak, oftewel een asociale auto. De rest van je blabla laat ik aan anderen om te lezen.
22 oktober 2004, 15.58 uur