missgien.log
Zoeken

Lachen
22 oktober 2004, 07:53 uur
Ik lach me te barsten: alle grote auto-bezitters in Nederland zijn helemaal over hun toeren. Ojeetje, straks moeten ze hun dierbare vierwieler ook nog gaan missen... en dan zijn ze volledig verloren, tenminste zo lijkt het al je zo her en der de diverse reacties bij weblogs en fora leest. De tranen lopen mij zo af en toe over de wangen, van het lachen dan wel te verstaan.

Het NOS-journaal, alle kranten; het lijkt wel of heel Nederland een mening heeft over hoe we hier in Nijmegen moeten leven. Laat ik u dit zeggen: Nijmegenaren hebben voor deze raad en dus deze politiek gekozen. Ik, persoonlijk, ben er beretrots op dat mijn kleine stadje zo'n grote voortrekkersrol durft te nemen in Nederland.
Overigens is Nijmegen niet de eerste stad die deze bakbeesten van auto's aanpakt: in Parijs en Londen zijn ze allang uit het straatbeeld verdwenen...

[update] Een tweetal nieuwslinks:
Nijmeegse zwarte lijst telt 150 autotypen
Terreinwagens: groot, vuil en razend populair

[update 2] Een heerlijk gekleurd stuk op Flitsservice.nl: Marxisten tegen terreinwagens (Tjongejonge, wat laten die jongens zich kennen! Ik lach fijn nog even door!


Roger [e-mail]
In Parijs is er helemaal geen sprake van een verbod op tereinwagens.

Vrachtautos met een gewicht boven de 5ton mogen de stad niet in in het weekend. Ook een unimog (een soort kruising tussen een tereinwagen en een vrachtauto) mag de stad niet meer in.

London kent ook geen verbod maar een vorm van rekeningrijden. De grootte van de auto maakt daarbij niets uit.

Het Nijmeegse verbod zou ook bezitters van bijvoorbeeld een Mercedes CL of een Volvo S80 hun recht op parkeren ontzeggen.

Beide auto's zijn helemaal geen tereinwagens, maar wel breder dan 1.85 of langer dan 5.00m.

Daarnaast zijn het ook twee van de veiligste auto's die te koop zijn, met een modaal verbruik en in het geval van de Mercedes zelfs een boordradar die waarschuwt voor zwabberende fietsers of voetgangers voor de auto.

Onder het mom van 'onveilig' en 'verbruikt veel' kan men dus niet op basis van de lengte en breedte bepaalde voortuigen uitsluiten.

Wat overblijft is de nare smaak van wat overduidelijk getypeerd kan worden als afgunst.
22 oktober 2004, 20.31 uur
missgien [www]
Denk wat je wilt. Een ieder die mijn log een beetje kent, weet wel beter. :-)
22 oktober 2004, 21.37 uur