missgien.log
Zoeken

Aso-bakken -2-
21 oktober 2004, 12:57 uur
Nijmegen mag terreinwagens weren
Nijmegen mag een algeheel parkeerverbod instellen voor grote terreinwagens. "Parkeren, dat is gemeentelijk beleid", liet een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat donderdag weten. De rijksoverheid stelt wel eisen aan het formaat van de auto's. Alle terreinwagens voldoen ruimschoots aan die voorwaarden. Zo geldt een breedte van ten hoogste 2,5 meter.
GroenLinks, de grootste fractie in de raad van Nijmegen, wil de zogeheten asobakken weren omdat ze te gevaarlijk zijn en veel luchtverontreiniging veroorzaken. Minister Peijs (Verkeer) laat de wagens onderzoeken.
In de Tweede Kamer heeft GroenLinks er vorige week voor gepleit de grootste wagens helemaal te verbieden en andere zwaarder te belasten. Dat laatste heeft volgens Peijs niet veel zin, omdat een hoge belasting geen probleem is voor de kapitaalkrachtige eigenaren. [Bron: Nu.nl]


Bareuh [www]
en vrachtauto's? hebben ze daar al een oplossing voor?
21 oktober 2004, 13.27 uur
missgien [www]
Die mogen alleen 's morgens tussen 7 en 12 uur in het centrum komen, daarna gaan de poortjes dicht. Ik denk dat er weinig mensen zijn die met hun vrachtwagen boodschappen komen doen, denk jij wel? ;-)
21 oktober 2004, 13.48 uur
jan [e-mail]
goeie zaak. ze hoeven deze auto's niet te verbieden , maar wel weren uit de binnensteden, laat ze hun hobby lekker op het platteland uitleven...complimenten en petje af voor Nijmegen..
21 oktober 2004, 20.33 uur
Marvel [www]
Weet je, ik heb de indruk dat de binnenstad helemaal het probleem niet is. Wat Missgien zegt: je mag na 12 uur de binnenstad met geen enkel voertuig meer in. Zelfs voor een winkel gestalde fietsen worden weggehaald. :-)
Ik heb mensen horen zeggen dat ze het een probleem vinden dat de kinderen 's morgens naar school gebracht worden in auto-met-koeienvanger, maar de Nijmeegse gemeenteraad gaat aan die hele discussie voorbij, zodat onze stad nu voor het hele land te kijk staat als "die rooie stad die zo graag suv-eigenaars wil pesten. Het zal de kift wel wezen". Volgens mij een typisch geval van in je eigen voet schieten.
21 oktober 2004, 21.07 uur
Frozen [www]
Tjah het zal mij een worst wezen of ze er wel of niet mogen komen eigenlijk. Maar het is wel vreemd dat je zo'n auto wel mag bezitten, maar je mag hem niet parkeren
21 oktober 2004, 21.33 uur
otje
hoe zit dat met die mensen die huizen als kastelen bezitten en heel veel energie verbruiken,wanneer gaan die maloten van groen slinks daar eens wat aan doen?
21 oktober 2004, 23.23 uur
Gooly [www]
De hele "autocultuur" mag van mij wel veranderen. Ik heb de indruk dat mensen steeds vakeren en voor kleinere redenen de auto nemen. Ik ken mensen die hun kind met de auto naar school brengen, een kilometer verderop. Of voor een brood met de auto naar de winkel, vijhonderd meter verderop. Nou vraag ik je. En nog los van het feit dat men zo niet echt het goede voorbeeld geeft aan de jeugd. En dan maar klagen dat de wegen zo vol lopen, vind je het gek?
Overigens terzijde, een tijdje geleden heeft er een onofficeel onderzoek plaatsgevonden, waarbij men "de auto" als gebruiksvoorwerp keurde volgens dezelfde veiligheids normen, als waarmee men andere dagelijks gebruikte apparatuur keurt, (Zoals wasmachines, grasmaaiers, electrisch gereedschap enz)
Resultaat: De auto zou onmiddelijk verboden moeten worden voor prive gebruik en alleen gebruikt mogen worden door bedrijven met een speciale ontheffing, waarbij de rijopleiding een redelijk zware opleiding zou zijn van enkele jaren (!) praktijk en theorie kennis.
Heeft niet echt met dit onderwerp te maken, maar ik vond het een interessant weetje in deze context :-)
22 oktober 2004, 06.02 uur
Gooly
@Otje:
Ik ben verre van Groen Links stemmer, maar ik weet wel dat groen links ook daar iets aan wil doen. Of was dit enkel een opmerking om maar wat te roepen te hebben?
22 oktober 2004, 06.05 uur
missgien [www]
@Marvel: ten eerste gaat het hier niet over vrachtwagens! Er zijn delen van de Nijmeegse binnenstad waar je inderdaad niet mag komen met de auto, maar daar gaat het niet om. Het gaat om de smalle straatjes, om het gevaar dat die dingen in principe kunnen vormen. Daar wil de Nijmegen tegen optreden. Dat kunnen ze niet doen door het voertuig te verbieden (want dat recht hebben ze niet), dus doen ze het door het verbod op het parkeren van het voertuig, want dat recht hebben ze wel. Ik vind het een strakke actie en ben beretrots op ons rode stadje! En zo denken veel Nijmegenaren erover: wij zijn tenslotte degenen die de gemeenteraad en het college bij elkaar hebben gestemd?! We staan niet te kijk, we zetten een trend!!

@Otje: er zijn in Nijmegen inderdaad meer maatregelen die je kunt zien als motivatie om na te denken voor je doet: energie verbruik is er een van, afvalverwerking is een ander. Jij kunt dat slinks noemen, ik noem het verstandig.

@Gooly: ik sta volledig achter wat jij zegt over het gemak waarmee mensen de auto pakken. Bij menig school is het 's morgens levensgevaarlijk omdat ouders te beroerd zijn om hun kind lopend of op de fiets te komen brengen. Ook daarvan zijn krantenartikelen genoeg te vinden.
22 oktober 2004, 07.16 uur
Marvel [www]
Ik vind het onrealistisch en kortzichtig. Mijn linkse stem zijn ze hiermee kwijt. (Ik rij een 'gewone' auto uit 96, voor je misschien denkt dat ik ook zo'n auto heb).
De stad heeft al behoorlijk te lijden gehad onder dit linkse college met het parkeerbeleid en andere zaken waarbij men met een beetje nadenken de gevolgen voor de binnenstad had kunnen inschatten. Ik ken mensen die een winkel hier hebben. Kun je je voorstellen dat die echt gemerkt hebben dat de omzet is teruggelopen omdat mensen van buiten de stad het parkeerbeleid niet konden volgen? En deze actie heeft ook weer gevolgen voor het aankoopbeleid door een koopkrachtige groep mensen. Ik blijf erbij dat het een persoonlijke actie is van van Eck, voor mij het prototype van de kortzichtige geitenwollensokkengeneratie. (En nogmaals, dat hoor je dus nu van een links-stemmer).
23 oktober 2004, 21.17 uur
missgien [www]
Discussie gesloten.
24 oktober 2004, 11.28 uur