missgien.log
Zoeken

Parkeerverbod voor "aso-bakken"
19 oktober 2004, 18:00 uur
Nijmegen komt weer eens prachtig in het nieuws en weer gaat het over parkeren...
De GroenLinksfractie, de grootste fractie in het Nijmeegse, stelt een volledig parkeerverbod voor grote terreinwagens voor. De achterliggende gedachte is dat het zin heeft er eentje aan te schaffen als je in Nijmegen woont, omdat je 'em nergens mag parkeren.
GL-fractievoorzitter Van Eck noemt de terreinwagens "aso-bakken of PC Hooft-tractoren" en "statussymbolen voor veelverdieners om lekker mee te shoppen". En als het aan de fractie ligt kunnen ze dat shoppen wel vergeten, tenminste in Nijmegen want waar laat je je 'aso-bak'?
Niet alleen de enorme luchtverontreiniging die de 'aso-bakken' veroorzaken (ze verbruiken enorm veel bezine) zijn de oorzaak van de voorgestelde maatregel, ook de veiligheid is in het geding. Ongelukken met deze auto's lijden altijd tot ernstig letsel voor de aangeredene, de bestuurder zelf zit zo hoog en veilig dat hij vrijwel altijd zonder een schrammetje eraf komt. En dan wil ik nog niet eens beginnen te denken wat er gebeurt als zo'n bakbeest een fiester aanrijdt...

Morgenavond wordt er over het voorstel gestemd in de gemeenteraad. En mijn zegen hebben ze...


Jöran [e-mail] [www]
Die PC Hooft-tractoren is wel een mooie benaming :-)
20 oktober 2004, 21.05 uur
21 oktober 2004, 09.12 uur
missgien [www]
@Bas: daar heb ik niets aan... registratie :(
21 oktober 2004, 09.25 uur