missgien.log
Zoeken

Ook een hapje... cavia?
19 oktober 2004, 12:31 uur
Peru ontwikkeld eetbare super-cavia's
Onderzoekers in Peru melden dat het ze is gelukt een nieuw export-product te produceren: de supercavia. Ze zijn er maar liefst 34 jaar mee bezig geweest.
De cavia's zijn ruim twee keer zo groot als de originele cavia en men hoopt dat het diertje wereldwijd zal aanslaan als delicatesse. Cavia's zijn lange tijd een bron van eiwitten geweest in hun natuurlijke omgeving, het landelijke Peru. Het vlees heeft een hoog eiwitgehalt en weing vet en cholesterol en het heeft een opvallende smaak dat een op konijn lijkt.
De supercavia weegt meer dan een kilo en wordt al geëxporteerd naar de VS, Japan en Europese landen waar Peruanen wonen, op markten in Lima zijn ze reeds te koop.
Ze werden ontwikkeld in "La Molina National University". Een woordvoerster van de universiteit zei: "Het is bekend dat Peruanen cavia's eten. Buitenlanders schijnen er iets op tegen te hebben, zij zien de diertjes slechts als huisdier. Ik vermoed echter dat het iets heel gewoons gaat worden in de keuken en de verwachting is dat men het wel een keer wil proberen. Ik kan u vertellen: het smaakt heerlijk!"


bareuh [www]
kewl ... ik wil wel zo'n super-cavia als huisdier, mocht ik 'm zat zijn kan ik het beest nog altijd zonder gewetenswroeging aan de katten voeren
19 oktober 2004, 16.10 uur
missgien [www]
[evil grin]
19 oktober 2004, 17.43 uur
Frozen [www]
Hmm wie weet is het wel lekker ;).
19 oktober 2004, 21.46 uur
Branwen [www]
Vlees van zulke kwaliteit (hoog eiwit, laag vet) zou heel mooi zijn met het oog op de huidige vetconsumptie in de westerse wereld. Dus je kan het aan de kat geven maar je kan er beter zelf ook wat van eten.
Las trouwens dat rond het eerste millenium de kwaliteit van 'ons' vlees ook meer die verhouding had. Maar door het gefok en groter laten groeien er nu meer vet aan zit dan eiwit. Vraag mij af wat er gebeurd als het caviavlees aanslaat.
20 oktober 2004, 12.40 uur