missgien.log
Zoeken

Domme jongen, die Amerikaan
19 oktober 2004, 07:43 uur
"De Amerikaanse president Bush heeft een plan van Saudi-ArabiŽ verworpen, dat voorzag in het sturen van een vredesmissie van militairen uit moslimlanden naar Irak. De islamitische militairen moesten volgens het voorstel de Verenigde Naties helpen bij het organiseren van de verkiezingen in Irak begin volgend jaar." (nu.nl)
De reden die hij opgaf was echter dat hij niet wilde dat de VN het commando zou krijgen over de troepenmacht. Dat de VS (en Bush voorop) niet veel op hebben met de VN blijkt al uit het feit dat ze al jaren achterstand hebben met hun contributie, zo'n beetje elke resolutie met een veto van tafel vegen en domweg schijt hebben aan bestaande resoluties, behalve als ze door henzelf zijn ingebracht.
Maar volgens mij is de werkelijke reden dat Bush de touwtjes echter liever in zijn christelijke, westerlijke handjes wilde houden, anders had zijn inval nog geen zin: er moet tenslotte wel afzetgebied en ruimte voor evangelisatie gecreëerd worden, al mag hij dat laatste uit hoofde van zijn functie niet hardop zeggen...