missgien.log
Zoeken

't Zou mij niet eens verbazen...
12 oktober 2004, 07:59 uur
'VS laten Al-Qaeda kopstukken verdwijnen'
De Amerikaanse inlichtingendienst CIA houdt zeker elf kopstukken van al-Qaeda vast op geheime overzeese plekken waar sommigen naar verluidt zouden worden gemarteld. De verdachten zijn opgepakt zonder dat hun familie is ingelicht, het Rode Kruis krijgt geen toegang tot ze en soms wordt niet eens bevestigd dat ze worden vastgehouden, zo maakte de Amerikaanse mensenrechtenbeweging Human Rights Watch (HRW) dinsdag bekend.
HRW spreekt van Latijns-Amerikaanse praktijken van Washington. "Verdwijningen waren een handelsmerk van Latijns-Amerikaanse militaire dictaturen in hun 'vuile oorlog' tegen vermeende subversieven", aldus onderzoeker Reed Brody van de organisatie. "Nu zijn het tactieken waarvan de Verenigde Staten zich bedienen in het conflict met al-Qaeda", meent Brody. Klik hier !
Washington maakt zich door deze handelswijze schuldig aan grove schendingen van het internationaal recht. Volgens HRW hebben de VS internationale verdragen geratificeerd waarmee ze zich hebben verbonden aan het internationaal recht dat dergelijke uitwassen expliciet verbiedt. [Bron: Nu.nl]

Amerikanen nemen het niet zo nauw met 'Geneve', dat wisten we allang. Hoe zit het bijvoorbeeld met al die gevangenen op Guantanamo Bay? Al jaren zitten daar mensen vast zonder enig vorm van proces, zonder contact met familie/buitenwereld en zonder juridische bijstand.
En hoe komt dit land ermee weg? Waarom kan Amerika alles doen wat ze de rest van de wereld verwijt?
Wie het weet, mag het zeggen!


Frozen [www]
Door andere landen bang te maken en te dreigen met invasies etc..
12 oktober 2004, 08.21 uur
Jolie [www]
...en zo kweken ze weer haat, nieuwe terroristen, nieuwe aanslagen, nog meer onschuldige slachtoffers en dan is het kringetje weer rond :-(
12 oktober 2004, 11.23 uur