missgien.log
Zoeken

FBI neemt Indymedia-servers in beslag
10 oktober 2004, 10:35 uur
Op donderdag 7 oktober, rond half zes s'avonds merkten de vrijwillgers van een 20-tal indymedia's dat hun sites het plots niet meer deden. Als snel hoorden ze dat het niet om een technisch defect ging maar om een inbeslagname door de FBI. Die liet de server weghalen bij Rackspace, de provider, in Londen.
Naast 20 Indymediasites werden ook verschillende onafhankelijke radio's die hun programma's via het internet streamen door deze inbeslagname getroffen. De inbeslagname gebeurde op vraag van de Italiaanse en Zwitserse autoriteiten. De Italiaanse vraag zou geÔnspireerd zijn door een kritisch artikel op Indymedia ItaliŽ waar de extreemrechste regeringspartij Alianza Nationale moeite mee had.
Ondanks de verontwaardigde reactie van de Internationale Federatie van Journalisten kwam er nauwelijks of geen reactie in de Nederlandse pers op de schandalige inbreuk op de vrije meningsuiting die het uit de lucht halen van 20 onafhankelijke nieuwssites en andere onafhankelijke media betekent. Vanavond overleggen media-activisten in het Afrika Pakhuis tijdens het freaky film festival over mogelijke acties. [Bron: Indymedia Nederland]


Frozen [www]
Belachelijk om dan maar gelijk de server weg te halen. Stelletje idoten
10 oktober 2004, 12.25 uur
Renesmurf [www]
tja, alles gaat niet altijd zo als het zou moeten.
10 oktober 2004, 15.11 uur
Terrebel [www]
Volgens een recent artikel in het NRC vormen webloggers inmiddels een medium om rekening mee te houden. Goed nieuws, niet?
10 oktober 2004, 23.38 uur