missgien.log
Zoeken

Reli-TV
08 oktober 2004, 09:36 uur
Elf nieuwe religieuze organisaties willen zendtijd
Bij het Commissariaat voor de Media hebben zich in september in totaal achttien verschillende kerkelijke en levensbeschouwelijke instellingen gemeld die in aanmerking willen komen voor zendtijd op de publieke zenders. Dat deelde een woordvoerder van het Commissariaat donderdag mee.
Op dit moment zijn er zeven religieuze organisaties met een landelijke zendtijdtoewijzing, maar de huidige licenties lopen volgend najaar af en de zendtijd wordt opnieuw beoordeeld.
Een commissie van godsdienstsociologen gaat de mediawaakhond advies geven over de diverse aanvragers. In december wordt duidelijk wie zendtijd krijgt. Licenties worden toegewezen aan genootschappen die een door het commissariaat onderscheiden geestelijke hoofdstroming vertegenwoordigen. Voor de lopende concessieperiode waren dat het boeddhisme, het hindoe´sme, het humanisme, de islam, het jodendom, het rooms-katholicisme en het protestantisme. Per stroming is er zendtijd voor slechts ÚÚn representatieve organisatie.
Naast de bestaande uitzendorganisaties, die allen opnieuw zendtijd hebben aangevraagd, meldden zich vijf nieuwe hindoe-organisaties bij het commissariaat. Ook drie nieuwe moslim-organisaties deden dat. Ook andere dan de onderscheiden hoofdstromingen meldden zich aan. Zo is er de Stichting Afro-Surinaamse levensbeschouwing en spiritualiteit (Winti), de UNO/PAN (panthe´sten) en de Nederlandse Unie van Christenen uit het Midden Oosten. [Bron: ANP]

Heel fijn allemaal, hoor, die vrijheid van godsdienst, maar om dat in ons publieke bestel zo'n prominente plaats te laten innemen in inderdaad vragen om faillissement.
Ik zie overigens dat Eccletisme en Hekserij er niet bij staan: misschien wordt het tijd voor "Eccleksnet"?


Frozen [www]
Ik zal er in iedergeval niet naar kijken
08 oktober 2004, 11.22 uur