missgien.log
Zoeken

Plukken, plukte, geplukt
07 oktober 2004, 15:47 uur
VVD wil NOS korten wegens RTL4-debatshow
Het budget van de NOS moet met 300.000 euro worden gekort als RTL4 in opdracht van het kabinet een televisiedebat gaat uitzenden over de Europese Unie. Dat vindt Tweede-Kamerlid Örgü van de VVD.
Zij en haar partij zijn van mening dat de NOS de wettelijke taak heeft om aandacht te besteden aan Europese parlementaire aangelegenheden, maar als dat niet gebeurt kan de omroep dus worden gekort, zo is de redenatie.
In Kamervragen aan de staatssecretarissen Van der Laan (Media) en Nicolaï (Europese Zaken) vraagt Örgü donderdag waarom de regering het debat bij RTL4 op de buis wil brengen en of zij het eens zijn met haar redenering.
Het programma, dat wordt geproduceerd door Endemol, wordt waarschijnlijk in vijf EU-landen tegelijk uitgezonden en moet te zien zijn in de week voor de EU-top van 17 en 18 december. Het programma kost ongeveer 300.000 euro.
Volgens Örgü koos het kabinet voor RTL4 omdat het publieksbereik daar groter is en dat daardoor gemeenschapsgeld beter wordt besteed. Zij denkt dat het kabinet vaker voor zo'n constructie zou moeten kiezen. "Deze actie van het kabinet bevestigt het failliet van het huidige publieke bestel.'' [Bron: ANP]

Als de VVD nu voor eens zou zeggen wat ze eigenlijk wil, nl van het publieke bestel af, dan zou de appel misschien ietsje minder zuur zijn. Dit is gewoonweg vals!


Frozen [www]
Zij luisteren toch ook niet naar ons, waarom zouden wij het dan wel naar hun doen. Ze denken zeker uit te kunnen maken wie wat uitzend. Nog ff en de hoofdredacteuren moeten eerst elke dag laten zien wat ze uit willen zenden en dan horen ze wel of het mag of niet.
07 oktober 2004, 16.11 uur
John [e-mail] [www]
Dit is te belachelijk voor woord!
Wat riepen ze ook al weer bij de verkiezingen, we moeten de europese politiek dichter naar de mensen brengen?
Er zijn nog steeds veel mensen die Rtl4 niet kunnen ontvangen en wie moet het dan gaan presenteren die dombos van editie NL, Jan Mulder of van rtl boulevard.
Zucht mijn reactie word denk ik te lang, als ik hierover door blijf schrijven dus dat doe ik maar lekker niet :)
07 oktober 2004, 17.46 uur
missgien [www]
Spui maar lekker gal, hoor John. Ruiimte genoeg!
07 oktober 2004, 20.41 uur
Neneh
en de blaadejes vallen alweer rustig van de bomen in oost en west nederland......
07 oktober 2004, 21.57 uur
Neneh
volgens mij vallen de letters ook uit mijn toetsenbord.........
07 oktober 2004, 21.57 uur
bareuh [www]
wat een eikels ... ze besluiten zelf met RTlL4 in zee te gaan, toen berekende een of andere lul weer dat ze weer geld ergens vandaan kunnen halen ...

het wordt steeds grappiger ...
08 oktober 2004, 12.31 uur
Renesmurf [www]
VVD weg er mee! Ze willen bepalen wat er uitgezonden wordt, dat riekt naar dictatuur!
08 oktober 2004, 01.49 uur