missgien.log
Zoeken

Draken
04 oktober 2004, 11:24 uur
Thomas en de laatste drakenEn als we dan toch in Amsterdam zijn, moet er natuurlijk ook even geboekshopt worden. T. was de eerste die een boek vond en hij moest en zou het hebben.
De titel? "Thomas en de laatste draken".
Het boek is voor 10 jaar en ouder, maar T. was er niet vanaf te brengen. Hij maakte me duidelijk dat wij het natuurlijk wel eerst moesten voorlezen, maar dat hij het al snel zelf zou kunnen lezen, want hij was immers al bij AVI-6?
Ik zwichtte... niet in de laatste plaats omdat ik zelf ook best wel nieuwsgierig was geworden naar deze Thomas en zijn draken... Beschrijving van het boek:
De laatste draken leven ergens in het noorden van Schotland, waar ze met uitsterven bedreigd worden. De oudste draak herinnert zich het bestaan van 'de Zoom van de Hemel'. Daar, in het Himalaya-gebergte, wonen waarschijnlijk nog andere draken.
De zilveren draak Long neemt samen met het koboldmeisje Zwavelkopje de gevaarlijke taak op zich te onderzoeken of deze idyllische plek écht bestaat. Ze vertrekken bij volle maan, want draken kunnen alleen bij het licht van de maan vliegen. Hun eerste doel is een stad, waar ze een routekaart hopen te krijgen. Daar ontmoeten ze de weesjongen Thomas, die graag met hen mee wil.
Met behulp van de kaart slagen ze erin het vaderland van de draken te vinden. Maar voordat het zo ver is komen ze in allerlei gevaarlijke situaties terecht. Netelbrand, de bloeddorstige gouden draak, is immers ook op zoek naar de Zoom van de Hemel. Hij heeft er alles voor over vooral véél draken te vinden waarmee hij kan vechten. Gelukkig krijgt het drietal de hulp van een heuse professor, een man die door al zijn collega's voor gek wordt verklaard omdat hij zich met fabelwezens bezighoudt.