missgien.log
Zoeken

Moslima scheert uit protest
hoofd kaal
03 oktober 2004, 11:03 uur
Cennet Dogany, een moslima woonachtig in Frankrijk, vind dat de Franse wetgeving haar niet respecteert. Het 15-jarige meisje heeft de ban op de hoofddoekjes doorbroken door haar hoofd kaal te scheren.
Ze mocht geen lessen volgen in de klaslokalen gehoudenl zolang ze weigerde haar hoofddoek af te doen. De Franse wet bepaalt dat er geen religieuze uitingen gedragen mogen worden op scholen. Cennet, die van Turkse afkomst is, mocht sinds het begin van het schooljaar alleen de bibliotheek van haar school in Straatsburg bezoeken, totdat ze de nieuwe wet zou eerbiedigen. Met haar kaalgeschoren hoofd was ze vrijdag weer welkom. Tegen de journalisten zei ze: "Ik respecteer de wet, maar de wet respecteert mij niet. Op deze manier kan ik zowel de Franse als de Moslim wet respecteren. Niemand kan nu mijn haar zien terwijl ik toch geen hoofddoek draag. Haar moeder vertelt dat Cennet van alles heeft geprobeerd: een baret, een bandana, maar nog steeds mocht ze haar klas niet in.
In heel Frankrijk waren ongeveer 120 meisjes die weigerden hun hoofddoek te verwijderen voordat ze de school ingaan, de meesten gaven echter toe onder der druk van mogelijke verwijdering van school.

Wellicht wordt het nieuwe mode voor moslima's: kale koppies. Werkt ook goed in de strijd tegen neo-nazi's...


Renesmurf [www]
Rare wetten houden ze er in Frankrijk op na. En dat nog wel in een gezamelijk Europa.
03 oktober 2004, 14.39 uur
missgien [www]
Ik vind het een goede wet. Van mij mogen alle scholen in Nederland per direct openbaar worden. Zonder al die christelijke en islamitische poespas, zonder enige uitdrukking van religie en voor mijn part met schooluniform. Weg met alle uitdrukkingen van welke religie dan ook (god, allah en het geld).
03 oktober 2004, 14.51 uur
otje
Godsamme Gien ik ben het met je eens.
03 oktober 2004, 16.06 uur
Leibele [www]
Gien,wat doe je dan met de rechten van de mens en onze grondwet?Ook maar opzij zetten?
03 oktober 2004, 19.25 uur
missgien [www]
Iedereen mag van mij belijden wat zhij wil. Religie is iets voor prive, niet voor onderwijs. Dat doe ik ook en dat zou ik ook graag zo houden. Zelfs al zou er een school zijn die op de grondslag van mijn levensovertuiging zou zijn, dan nog zou ik mijn zoon er niet heensturen.
Op een school moet het eerste doel zijn om kennis over te dragen en niet persoonlijke voorkeuren na te streven.
03 oktober 2004, 19.28 uur
matthijs [www]
En zo lost ook dat probleem zichzelf weer op ...
04 oktober 2004, 23.30 uur
Gooly [www]
In principe heb ik geen enkel probleem met het dragen van hoofddoekjes, zolang ik maar een gezicht kan zien vind ik alles best . (Met burka´s zou ik dus wel een probleem hebben) Maar het scheiden van onderwijs en religie vind ik ook een goed idee, al zouden ook dan nog hoofddoekjes me niet storen, maar als je zo´n scheiding consequent door wilt voeren, zal dat betekenen dat ook de hoofddoekjes ´sneuvelen´
05 oktober 2004, 03.56 uur
missgien [www]
Gooly: "maar als je zo'n scheiding consequent door wilt voeren, zal dat betekenen dat ook de hoofddoekjes 'sneuvelen'"
Op scholen ja. Uit het straatbeeld, nee.
05 oktober 2004, 07.41 uur
Gooly
Dat zeg ik :-)
05 oktober 2004, 07.58 uur