missgien.log
Zoeken

JPEG-virus alert
27 september 2004, 10:39 uur
Op het internet is een programma gevonden waarmee het eenvoudig is om een virus aan een JPEG-plaatje te hangen, een soort 'Doe het zelf' kit, zo meldt internetsite Breekpunt. Iedereen die op het plaatje klikt, raakt besmet met het zogenoemde JPEG-virus, alias w32.Perrun. Perrun is het eerste virus dat zich kan nestelen in een JPEG-plaatje.
De besmette afbeeldingen kunnen zowel op het internet te vinden zijn als via de mail worden verspreid. Het JPEG-virus maakt gebruik van een beveiligingslek in Windows. De computergigant heeft inmiddels een patch uitgebracht, die het probleem aanpakt. Gebruikers van Windows XP met Service Pack 2 hebben niks te vrezen.
Via de site van Symantec is het mogelijk om een gratis viruscheck te laten uitvoeren. [Bron: Nu.nl]

Op de website van Microsoft staat meer informatie (zie link patch), onder andere de Windows-software waarop dit virus geen effect heeft. Hieronder valt o.a. Windows98. (Ben ik effe blij dat ik die "oude meuk" heb teruggezet!)


Bareuh [www]
daarom Mac ... Ik rust mijn kaas.
27 september 2004, 11.16 uur
missgien [www]
Dat is goed: hoe langer een kaas rust, hoe lekkerder die wordt, tenslotte ;-)
27 september 2004, 11.34 uur
Gooly
Tnx, ik wist dat het dingeske er was, maar was te lui om er naar op zoek te gaan. Heb īm nu meteen effe gedowned en gepatched.
28 september 2004, 09.49 uur