missgien.log
Zoeken

Post
26 september 2004, 09:25 uur
Er lag een brief voor me klaar toen ik vanmorgen wakker werd. Een brief van de FNV. Het "Nederland verdient beter"-logo knalde me al geel tegemoet. Een uitnodiging om volgende week zaterdag naar Amsterdam te komen, om te laten horen dat ook ik het niet eens ben met de plannen van de regering.
Het FNV legt de nadruk op het pre-pensioen, en dat is natuurlijk erg belangrijk met name voor die beroepen waarin tot je 65e werken domweg niet haalbaar is. Maar veel belangrijker is volgens mij het gevaar dat ons sociale zekerheidsstelsel beetje bij beetje wordt uitgehold totdat er geen stelsel meer is, alleen nog maar sociale onzekerheid.
Natuurlijk ga ik volgende week naar Amsterdam, dat had ik mij allang voorgenomen. En uiteraard vergezelen Lief en T. mij daarbij.
De FNV maakt het zijn leden wel gemakkelijk: aan de brief zit een gratis treinkaartje gehecht:
Een dagretour voor een treinrit vanuit elk station in Nederland naar elk station in Amsterdam, en vise versa.
Kijk, dat vind ik nou slim: geen smoesjes van: "Ik kan mijn auto toch niet kwijt daar!", of "De trein is me veel te duur". Nee, niet zeuren: zaterdag met alle FNV-leden als sardienen in blikjes naar Amsterdam!
En geen smoesjes!!

[Nederland verdient beter | Keer het tij]


John [www]
Mjn pa had wel een goede 'smoes' en deels terecht.
Hij is lid van de bond maar ook Arbovoorlichter betaalt door de bond, hij vind dat hij het om die reden niet kon maken om naar Amsterdam te gaan.
26 september 2004, 12.44 uur
Berta [www]
Ik ben er ook!
26 september 2004, 13.37 uur
Bas [www]
Ook CNV geeft haar leden een gratis kaartje, dat hebben de bonden inderdaad goed geregeld. Overigens ben ik er ook.
27 september 2004, 07.41 uur