missgien.log
Zoeken

"Hannes" terug naar dierentuin
25 september 2004, 07:26 uur
De babyzeehond 'Hannes' moet terug naar de Duitse dierentuin waaruit hij begin september was ontsnapt. Lenie 't Hart van Zeehondencrèche Pieterburen meldde vrijdag dat zij uitermate verbaasd is over de beslissing van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
Het ministerie wil Hannes terugplaatsen naar de dierentuin in Nordhorn. Medewerkers van de zeehondencrèche wisten Hannes begin september in Dalfsen uit de Vecht te redden na een vierdaagse tocht van 80 kilometer. De Duitse dierentuin in Nordhorn had 'Pieterburen' om hulp gevraagd.
De zeehondencrèche werkte mee op voorwaarde dat het zes weken jonge dier na een aansterkingsperiode in zee uitgezet kon worden. De dierentuin zegde dat toe.
Het zeehondencentrum kreeg een fax van het ministerie waarin de repatriëring van Hannes wordt toegelicht. "Kennelijk lijkt de beslissing ingegeven door een sterke lobby vanuit Duitsland en zich met de Nordhornse dierentuin verwant voelende biologen.'' De Zeehondencrèche zal alsnog na een toegezegd gesprek met het ministerie een aanvraag voor een vergunning voor vrijlating van Hannes indienen. Mocht deze beslissing negatief voor de zeehondencrèche uitvallen dan gaat Pieterburen in beroep.