missgien.log
Zoeken

Volk: 'Koningin moet fors inleveren'
22 september 2004, 15:34 uur
Bijna 70% van de Nederlanders is van mening dat de kosten van de monarchie gehalveerd moeten worden. Dat blijkt uit een onderzoek van het RTL-programma Editie NL. Bijna een kwart (23%) is tegen een dergelijke draconische maatregel.
Opvallend is dat precies een kwart van de ondervraagden het eens is met de stelling dat Nederland beter af zou zijn met een republiek. Een ruime meerderheid van 65% vindt echter dat kroonprins Willem-Alexander gewoon zijn moeder mag opvolgen. Met de stelling dat de Oranjes hun geld meer dan waard zijn is 33% het eens. Volgens 62% van de ondervraagden is het Koninklijk Huis niet onmisbaar.
Overigens moet koningin Beatrix wel de broekriem gaan aanhalen in het komend jaar. De vorstin krijgt met een netto uitkering van 719.000 euro acht mille minder dan dit jaar. De inkomens van de Oranjes zijn gekoppeld aan het salaris van vice-president Tjeenk Willink van de Raad van State. Daarom zullen ook de toelages van Willem-Alexander, Máxima en Bernhard het komende jaar dalen met 1,1%. Door het overlijden van oud-koningin Juliana, die een miljoen euro per jaar toucheerde, ligt het bedrag dat voor het Koninklijk Huis is begroot overigens al een stuk lager dan bij de vorige begroting. [Bron: FOK/RTL Nieuws]

Ik dacht vanmorgen nog: als Bea en haar kinderen nu eens zouden beginnen met belasting betalen, dan zou de rijksbegroting gelijk een stuk ruimer in haar slappe was zitten. Maar de kosten van de monarchie halveren zou ook een flinke slok op een borrel schelen!


Renesmurf [www]
Afschaffen, onmiddelijk!!
22 september 2004, 21.42 uur
bareuh [www]
JOURNAAL GEZIEN??
22 september 2004, 22.33 uur
missgien [www]
Nope. Wat wazzer?
23 september 2004, 07.10 uur