missgien.log
Zoeken

Hehe, eindelijk!
20 september 2004, 12:15 uur
Internet Explorer verliest marktaandeel
Het marktaandeel van Internet Explorer (IE) van computergigant Microsoft is langzaam aan het dalen, zo meldt onderzoeksbureau Websidestory. Het marktaandeel is de afgelopen drie maanden met 1,8 procent gedaald.
IE zal voorlopig marktleider blijven met 93,7 procent marktaandeel. Toch moet Microsoft rekening houden met de opmars van zogenoemde 'Open Source'-browsers zoals Netscape, Mozilla en Firefox. De laatste drie maanden zagen deze browsers hun marktaandeel met 1,7 procent stijgen.
De opmars van deze browsers kan ook te maken hebben met de introductie van Firefox 1.0 vorige week. De definitieve versie van deze browser zal overigens pas eind oktober beschikbaar zijn.
De laatste 0,1 procent ging naar de browser van Apple, Safari. [Bron: nu.nl]

Waarom stap jij ook niet over op Mozilla of Firefox (als je dat al niet doet natuurlijk)

[update: het aantal bezoekers met IE neemt hier ook fors af: precies 50% komt met een IE maar dat is nog veeeel te veel.]


Cynthia [www]
Omdat ik een Mac heb? Is dat een goede reden? Overigens surf ik niet met IE, maar met Safari...
20 september 2004, 12.35 uur
Bareuh [www]
ik heb zowel Safari, Firefox als Mozilla op m'n mac. Safari surft lekker snel. Sommige zaken moet ik met FF en Moz doen omdat zowel IE als Safari dit niet kunnen.

(IE voor mac en bijv. msn-messenger vertonen een aantal gebreken, dezelfde versies voor Windows zijn wel doorontwikkeld alleen doen ze dat een stuk langzamer voor de mac-versies)
20 september 2004, 13.03 uur
Frozen [www]
Ik gebruik al firefox en daar ben ik ontzettend blij mee. Vooral die versie 1 is relaxed
20 september 2004, 13.24 uur
missgien [www]
Het lijkt me logisch dat deze vraag is gericht aan degenen die nog met zo'n kut-IE surfen, he? (duhuh!)
20 september 2004, 13.47 uur
AlwinM
Toch denk ik dat als het aandeel van FireFox groot genoeg wordt, we ook daar problemen mee krijgen. De laatste update is eerder een service pack dan een nieuwe browser. Maar goed, zolang IE domme programaatjes ongevraagd installeert en geen pop up blocker heeft, blijven we bij Mozilla
20 september 2004, 15.27 uur
Bas [www]
Gebruik al jaren Opera en als backup Mozilla. Werkt uitstekend. Nog heel zelden heb ik IE nodig.
20 september 2004, 19.32 uur