missgien.log
Zoeken

Ik ben niet gek
20 september 2004, 08:34 uur
Tot gisteravond twijfelde ik regelmatig aan mezelf: ben ik nu gek: waar is mijn geld gebleven? Ben ik echt zo'n slechte huisvrouw? Kan ik mijn huishoudboekje echt zo slecht bijhouden? Want aan het einde van ons geld, houden we regelmatig een stukje maand over. Elke maand is weer een gevecht om het te redden.
En om nu te zeggen dat Lief slecht verdiend... neuh... dat zit wel snor. Althans, dat was zo. Maar met alle nieuwe bezuinigingen....
Maar gisteravond zag ik het licht: Netwerk had een uitgebreide reportage over de financi´┐Żle problemen voor gezinnen met midden-inkomens. Dat was een echte eye-opener voor mij: te weten dat er inderdaad zoveel meer mensen zijn die eigenlijk geen vakantie kunnen betalen, die er niet aan moeten denken wat er gebeurt als de wasmachine ermee stopt, die elke keer weer schrikken als een kind weer nieuwe kleren nodig heeft wegens groeien, die geen idee hebben hoe ze de nodige verbeteringen aan hun -met moeite gekochte- eigen huis aan te brengen, die elke keer in de stress schieten als er weer wordt gesproken over 'hypotheekrenteaftrek' en 'afschaffen'. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan, want de lijst is eindeloos.

Aan de vooravond van Prinsjesdag heeft Netwerk uitgebreid onderzoek gedaan naar de positie van de 'middeninkomens' in Nederland. Ze zijn de ruggengraat van onze samenleving en Netwerk vraagt zich af of ze nog kunnen rondkomen in deze tijden van bezuinigingen. Hier kun je het Word-document met een samenvatting van het onderzoek downloaden.

[update] Zie ook het artikel bij nu.nl


Frozen [www]
En dan die gluiperd van een de geus die beweert dat ook hij moet opletten met zijn uitgaven. En dat met zo'n salaris hoe durft ie de mafketel. Ophangen moeten ze hem, aan het torentje
20 september 2004, 11.35 uur