missgien.log
Zoeken

Mag ik in uw tas kijken?
17 september 2004, 08:09 uur
Wie dezer dagen boodschappen gaat doen bij de Albert Heijn of de Edah in het naburige Malden, zal die vraag te horen krijgen. Iedereen die er boodschappen gaat doen, moet zijn tas geopend aan de cassière of aan een medewerker aan de deur laten zien. En dat allemaal omdat winkeldiefstal de spuigaten uitliep. En daar wordt dus iedereen, echt iedereen, nu op aangekeken en ieders tas moet worden gecontroleerd. [artikel De Gelderlander]

Ik hoop dat die winkels het niet gaan merken in hun omzet, want ik persoonlijk zou geen stap meer in die winkels zetten. Niet omdat ik zo graag dief (daar ben ik veel te schijterig voor) maar omdat ik het vertik om op te draaien voor de misdragingen van een ander.

Nog even en onze hele wereld bestaat uit controles, camera's, pasjes en zo meer. In een 'vrij land' wonen is nu al een discutabele uitdrukking, want iedere stap die we zetten wordt vastgelegd, iedere email die we verzenden wordt uitgeplozen. Als het zo door gaat, zitten we hier over 10 jaar onder een soort regime waar het communistische Kremlin jaloers op zou zijn geweest.


Frozen [www]
Volgens mij is dat onrechtmatig. En je hoeft je tas dus ook niet te openen voor ze zolang je je in de winkel begeeft kun je namelijk nooit van ze langzalse leven wat gestolen hebben
17 september 2004, 13.22 uur
missgien [www]
Jawel, dat is wel rechtmatig, want voordat je de winkel instapt staat 't duidelijk aangegeven, het is een recht van de ondernemer. Triest, maar waar.
17 september 2004, 13.25 uur
Frozen [www]
Ja de winkel kan wel zoveel ophangen, dat betekent nog niet dat ze dan ook gelijk hebben
17 september 2004, 14.29 uur
Klaas [e-mail]
klopt alleen op hederdaad mag je inzage hebben in je tas en dan nog alleen het bevoegde gezag (lees politie)
ze kunnen inderdaat wel alles ophangen
dit is het zelfde als het bord in een gaderobe
op het moment dat ze een vergoeding vragen zijn ze ook aansprakelijk
wat het is niet meer of minder als een overeenkomst
jij betaal en hun passen op je spullen
17 september 2004, 17.21 uur