missgien.log
Zoeken

‘Laat de auto eens staan’
16 september 2004, 10:08 uur
Ton Hirdes, Nijmeegs wethouder van mobiliteit, vraagt met die boodschap aandacht voor de Week van de Vooruitgang. Van 16 tot en met 22 september worden in heel Europa activiteiten georganiseerd rond lopen, fietsen, openbaar vervoer en verantwoord autogebruik. Op het Nijmeegs programma staan onder meer: op voeten en fietsen naar school, tweedehandsfietsenmarkt op Plein 1944 en autovrije dijken.
De auto is een prettig vervoermiddel. Velen gebruiken de auto dan ook regelmatig. Maar is het niet altijd nodig. Autogebruik heeft ook nadelen voor de leefbaarheid van iedereen. Denk aan luchtvervuiling en verkeersveiligheid. Daarom is het beter om de auto wat vaker te laten staan. Vaak is wandelen, fietsen, de bus of de trein een goed alternatief. In de ’Week van de Vooruitgang’ zijn er allerlei acties die dat duidelijk maken. Misschien zijn er meer mogelijkheden dan u denkt!
In deze week werkt de gemeente nauw samen met diverse particuliere organisaties als Milieudefensie en 3VO. Het stadsbestuur stimuleert fietsen en busgebruik met diverse investeringen. Denk aan de aanleg van een fietsnetwerk en fietsenstallingen in het stadscentrum en het doortrekken van de busbaan naar Heyendaal. [Bron: gemeente Nijmegen]