missgien.log
Zoeken

Vlug vlugger vlugst
15 september 2004, 11:18 uur
We waren vanmorgen bijna bij T.'s school toen ik me bedacht dat we zijn zwemspullen vergeten waren. En aangezien er wel reserve gymspullen, maar geen reserve-zwemspullen op school zijn, zat er niets anders op dan T. af te zetten en vlug vlugger vlugst terug te fietsen naar huis, zijn zwemspullen bij elkaar te grissen en naar het zwembad te racen.
Ik bleek te hard geracet te hebben, want ik heb een kwartier op de stoep van Zwembad Oost zitten wachten op de busjes. Toen ze eindelijk aankwamen, kwam T. met een grote grijns op me af: "Gelukkig ben je me niet vergeten!" Alsof ik dat ooit zou kunnen.
Aangezien Zwembad Oost op steenworp afstand ligt van de AH besloot ik daar mijn boodschappen te doen. Het was druk, en dat om half 10 's ochtends. De cassières hadden kennelijk besloten vroeg koffie te gaan drinken, want er waren maar 2 van de 12 kassa's open en de rijen waren enorm lang. Ik werd een beetje kriegel. Uiteindelijk was ik dan aan de beurt, en terwijl ik mijn aankopen op de band legde, bedacht ik me dat ik nog het een en ander vergeten was: jammer dan.
Een eindje verderop bij de bakker kocht ik het vergeten brood en besloot ik nog een pakje koekjes mee te nemen. Bij het afrekenen schrok ik me rot: € 2,90 voor een pakje koekjes!? Dat was eens maar nooit meer.
Vlug vlugger vlugst door naar W. die wat webdesignboeken van me wilde lenen, daar stond de koffie al voor me klaar. A. was dwarsfluitles aan het geven, dus W. en ik boomden samen over HTML, Javascript en de verdomde commercialisering van het internet.
Ineens zag ik dat het al kwart voor 11 was: nu moest ik vlug vlugger vlugst naar huis, boodschappen uitpakken, wasje draaien, stukje schrijven en dan vlug vlugger vlugst wee terug naar school, want om half 1 is T. alweer vrij en gaan we direct door naar de eerste muziekles.
Iets zegt me dat ik vanmiddag in de loop van de middag uitgeput op de bank in slaap ga vallen...


Micheline [www]
Ik ken het gevoel...
15 september 2004, 11.59 uur
Branwen [www]
Iets zegt mij dat ik best met je mee zou willen doen vanmiddag. (ik heb trouwens zo'n theorie die zegt dat je meer moe wordt van boodschappen doen bij de AH dan bij andere supers, nu gemotiveerd daar meer onderzoek naar te doen!)
15 september 2004, 12.26 uur
Jöran [www]
Goh dat je kind nog school zwemmen heeft? Dat hebben mij dochters echt niet hoor, nu kunne ze al zwemmen maar het geeft wel weer aan hoe verschillend ons onderwijs is.
15 september 2004, 14.14 uur
missgien [www]
@Joran: T. zit op een ZMOK-school, daar is veel aandacht voor lichamelijke oefening zodat ze hun energie kwijt kunnen. Kinderen die nog niet kunnen zwemmen kunnen via school hun A-diploma halen.
15 september 2004, 14.25 uur
grt [e-mail]
En moeders krijgen ook voldoende lichamelijke oefening...
15 september 2004, 14.49 uur
missgien [www]
Op zo'n manier als vanmorgen wel ja.
't Is maar goed dat we niet hebben gekozen voor de muziekles in de Aldenhof, want dan had ik vandaag beslist afgehaakt.
15 september 2004, 14.53 uur
Juul
Vraag me af waar Jöran woont? Ik heb nu in drie verschillende gemeenten mijn kinderen op basisscholen gehad en overal kregen ze zwemles. Soms al in groep 3, soms pas in groep 6, maar toch...
15 september 2004, 16.50 uur
Renesmurf [www]
Dat is een vol programma.
Pas wel goed op jezelf.
15 september 2004, 21.48 uur
Jöran [e-mail] [www]
Ik woon in de buurt van Haarlem Juul maar er is hier zijn hier maar weinig scholen die nog zwemles hebben hoor.
15 september 2004, 21.54 uur
missgien [www]
@Joran/Juul: de twee 'gewonen' basisscholen waar T. het eerst heeft geprobeerd heeft er maar eentje zwemles, de zgn. 'zwarte' schoo. Motivatie: de meeste allochtone kinderen kunnen niet zwemmen. De tweede school deden ze het niet omdat "de meeste kinderen allang kunnen zwemmen". (hun woorden, niet de mijne)
16 september 2004, 07.11 uur